De Paște, Papa Francisc a donat o jumătate de milion de dolari pentru migranții din Mexic


Ultimul update: Duminica 28 Aprilie 2019 11:08
Data publicarii: Duminica 28 Aprilie 2019 10:59
Categorie: Stiri externe
Papa Francisc, migranti

Papa Francisc a donat 500.000 de dolari unor organizații mexicane, pentru ajutorarea comunităților de migranți, a anunțat, duminică, Vaticanul.

Potrivit ABC News, banii vor fi împărțiți între 27 de proiecte asociate cu 16 congregații mexicane, care au cerut ajutor pentru continuarea acțiunilor de aprovizionare cu mâncare și alte necesități de bază pentru cei care și-au părăsit locuințele și traversează Mexicul.

”În ultimele luni, mii de migranți au ajuns în Mexic, după ce au călătorit peste 4000 de kilometri pe jos sau cu mijloace de transport provizorii din Honduras, El Salvador și Guatemala. Femei și bărbați, adeseori cu copii mici, au fugit de sărăcie și violență, sperând la un viitor mai bun în SUA. Oricum, granițele Statelor Unite rămân închise pentru ei”, se arată într-un comunicat de presă al unei organizații care se ocupă de fonduri.

Organizația Peter's Pence spune că banii vor fi folosiți pentru a ajuta aproximativ 75.000 de migranți care au ajuns în Mexic în 2018 în cadrul a 6 caravane.

 

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO