De ce le place rusilor de Putin. Un sondaj arata principala realizare a lui Vladimir Putin in opinia rusilor

Ultima actualizare: 12-09-2014 07:10
vladimir putin

Cetatenii rusi au enumerat principalele realizari ale lui Vladimir Putin in calitate de presedinte al tarii, apreciind ca are o "influenta mare" atat asupra evenimentelor interne, cat si externe, potrivit unui sondaj realizat de Centrul rus Levada.

Circa 30 la suta dintre respondenti au afirmat ca principala realizare a lui Putin este consolidarea pozitiei Rusiei pe plan international., relateaza Interfax.

Alte 29 la suta dintre persoanele chestionate s-au declarat multumite de Putin pentru ordinea din tara si mentinerea unei atmosfere linistite. De asemenea, 28 la suta au apreciat ca presedintele rus a consolidat sistemul de aparare a tarii si a reformat eficient fortele militare.

Aproximativ fiecare al patrulea cetatean rus (26 la suta dintre respondenti) a constatat o crestere a "optimismului si sperantelor" cu privire la un viitor fericit in Rusia.

Imbunatatirea nivelului de trai si cresterea salariilor si pensiilor sunt considerate principalele realizari ale lui Putin de catre 25 la suta dintre rusi.

Peste 23 la suta dintre respondenti au mentionat solutionarea problemei cecene, 22 la suta au apreciat dezvoltarea economica a Rusiei, 17 la suta cooperarea cu alte tari din Comunitatea Statelor independente(CSI), 13 la suta au mentionat lupta contra coruptiei, iar 11 la suta dintre cetatenii chestionati au afirmat ca principala realizare in perioada conducerii lui Putin a fost limitarea infuentei oligarhiei.

De asemenea, printre realizarile enumerate de cetatenii rusi figureaza eliminarea amenintarii teroriste in tara si o "ameliorare" a relatiilor dintre Rusia si Occident.

Alti 16 la suta dintre respondenti au afirmat ca in perioada presedintiei lui Putin nu au fost inregistrate realizari semnificative. Sondajul a fost realizat in perioada 22-25 august, in 134 de localitati din Rusia, pe un esantion de 1600 de persoane.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!