De ce au fost arestați părinții elevului din Michigan care și-a omorât colegii cu arma tatălui. ”Învață să nu fii prins!”

Ultima actualizare: 04-12-2021 20:07

Părinţii adolescentului care şi-a ucis patru colegi şi a rănit alţi şapte la un liceu din Michigan cu arma tatălui au fost arestați vineri noapte.

Cei doi erau dați în urmărire generală, după ce au fost puşi sub acuzare pentru omor involuntar, fiindcă au ignorat semnalele de alarmă, inclusiv postări pe internet, înaintea atacului armat.

Judecătorul a stabilit cauțiunea pentru amândoi de un milion de dolari. Fiul lor, Ethan, de 15 ani, va fi judecat ca un adult pentru omor şi terorism.

Cum dispăruseră de acasă, poliţia anunţase şi o recompensă de 10.000 de dolari pentru informaţii care puteau duce la arestarea soţilor James şi Jennifer Crumbley. Ambii aveau telefoanele închise si se ascundeau într-un subsol, în centrul oraşului Detroit; înainte arestării a fost reperată întâi maşina lor.

Karen McDonald, procuror: ”Nici nu-mi pot imagina cum s-ar putea ca aceşti doi oameni să nu fie traşi la răspundere. Ei au cumpărat o armă pentru fiul lor. Şi aveau toate motivele să creadă - cel puţin în ajun şi, cu siguranţă, în dimineaţa următoare - că este foarte probabil ca fiul lor să comită un act de violenţă. Dar nu au făcut nimic”.

Potrivit anchetatorilor, băiatul a fost împreună cu tatăl său, acum o săptămână, când James Crumbley a cumpărat pistolul semiautomat care avea să fie folosit de fiul lui în atacul armat.

 

Părinții au fost anunțați, dar nu au făcut nimic

 

După câteva ore, Ethan posta pe o reţea de socializare fotografii cu arma descrisă drept "noua mea frumuseţe". Iar mama lui a postat mesajul: "Mama şi fiul testează noul lui cadou de Crăciun!"

Cu o zi înainte de atac, Ethan căuta informații despre gloanțe.

Karen McDonald, procuror: "Un profesor de la liceul Oxford a observat că Ethan Crumbley caută date despre muniţie, pe telefonul lui mobil, în timpul orelor de şcoală şi a raportat imediat responsabililor liceului".

Profesorii l-au informat pe tatăl băiatului, dar acesta n-a făcut altceva decât să-i trimită următorul mesaj scris fiului: "Ce mai râd, nu sunt supărat pe tine, dar trebuie să înveţi să nu fi prins!".

Marţi dimineaţa, cu doar câteva ore înaintea atacului, un alt profesor a făcut o descoperire şocantă.

Karen McDonald, procuror: "Desenase un pistol semiautomat şi scria: "Gândurile negre mă macină, ajutor!".Mai desenase un glonţ, iar dedesubt scria: "Sânge peste tot". Era desenată şi o persoană, aparent împuşcată de două ori, care sângera. Mai departe scria: "Viaţa mea este fără rost" şi "Lumea s-a sfârşit".

 

Băiatul de 15 ani, judecat ca un adult pentru omor și terorism

Ambii părinţi au fost chemaţi la şcoală, iar directorul le-a cerut să caute consiliere pentru fiul lor. Însă soţii Crumbley nu au vrut ca băiatul să lipsească de la ore în ziua respectivă, nu l-au întrebat dacă luase arma cu el şi nu l-au căutat în ghiozdan.

După ora 13, mama îi trimitea un mesaj cu textul "Ethan, nu o face!". După câteva minute, tatăl suna la poliţie pentru a anunţa că lipseşte arma. Dar, potrivit procurorilor, chiar în acele momente, băiatul ieşise din toaletă cu pistolul şi trăgea în colegii săi.

Dispecer: "Avem un incident cu un trăgător activ. Până acum avem confirmarea că sunt persoane împuşcate".

Dacă părinţii au fost puşi sub acuzare pentru omor involuntar, Ethan Crumbley va fi judecat ca adult, pentru mai multe acuzatii, inclusiv omor deosebit de grav şi terorism intern.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO