A murit copilul care ajunsese să mănânce hârtie igienică


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Daily Mail,
Data publicarii: Miercuri 21 Noiembrie 2018 21:32
Categorie: Stiri Diverse
baiat, afectiune genetica, stare de foame

Un băiat de 11 ani a murit din cauza unei afecţiuni rare care-i inducea starea de foame și care îl adusese în situația de a mănâncă hârtie igienică sau chiar pământ, relatează Metro.

Caden Benjamin, din Africa de Sud, suferea de sindromnul Prader-Willi, o afecţiune genetică ce împiedică creierul să perceapă starea de saţietate.

Astfel că mânca foarte des și foarte mult, iar atunci când nu mai avea acces la alimente, mânca hârtie igienică și chiar pământ.

"De fapt, mânca orice fel de hârtie pe care-o găsea în locuință. Dacă nu mai era nimic pentru el de mâncare, strangea pământul de pe podea și îl mânca", a precizat Zola Benjamin, mama băiatului, citată de Daily Mail.

În cele din urmă, la vârsta de doar zece ani, băiatul a ajuns să cântărească 90 de kilograme, ceea ce a dus la apariţia unor probleme de sănătatea: probleme de respiraţie, apariția diabetului, a depresiei, precum şi mărirea inimii, mai relatează Metro.

Pe parcursul ultimului an de viaţă, Caden Benjamin a stat legat la un tub de oxigen şi pe medicamentaţie. Mama lui fiind nevoită să renunţe la locul de muncă pentru a-l putea îngriji.

În paralel, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a putea acoperi costurile aferente îngrijirii medicale. Între timp, obiectivul campaniei de strângere de fonduri a fost schimbat în acoperirea costurilor înmormântării.

Băiatul a murit pe 15 noiembrie, într-un spital din capitala Africii de Sud, Pretoria.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail, Metro

Autoritățile din SUA, în alertă după apariția unui număr uriaș de îmbolnăviri cu o boală rară
Un bărbat din Marea Britanie a suferit 9 decese în tot atâția ani
VIDEO PROTVPLUS.RO