Danemarca ar putea interzice vălul islamic integral

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2017 15:53
Categorie: Internaţional
femei cu val pe fata verificandu-si telefoanele

Danemarca ar putea deveni următorul stat european care interzice purtarea vălului islamic integral, după ce majoritatea partidelor parlamentare s-au pronunțat favoarea impunerii unei interdicții împotriva veșmintelor care acoperă fața.

„Nu este vorba de interzicerea unui port religios, ci de interdicția de a purta o mască", a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal, Jacob Ellemann Jensen, după ce formațiunea sa, cea mai mare din cadrul coaliției guvernamentale, a decis să susțină interzicerea vălului.

Practic, acest lucru înseamnă că vor fi interzise niqabul și burqa, a menționat politicianul danez, citat de Reuters, informează Agerpres.

Potrivit cercetătorilor, aproximativ 200 de femei din Danemarca poartă niqab (n.r - vălul care acoperă tot în afară de ochi)  sau burqa (n.r - vălul integral și doar transparent în dreptul ochilor).

Cele trei partide ale guvernului minoritar de centru-dreapta de la Copenhaga, aliatul acestuia, Partidul Popular Danez, precum și principala formațiune de opoziție, Partidul Social-Democrat, s-au pronunțat în favoarea unei interdicții, dar forma în care ar urma să se aplice aceasta se află încă în discuție.

Ce au patit 8 persoane care au postat pe Instagram poze cu modele care nu purtau valul islamic. "Propagau continut imoral"

În coaliția guvernamentală, Alianța Liberală, inițial unul din cei mai fermi adversari ai interzicerii vălului pe motiv că ar limita dreptul oamenilor de a-și alege ținuta, și-a aliniat în prezent poziția cu celelalte două formațiuni, conservatorii și liberalii.

„Așadar, dacă este posibil practic să se impună o interdicție de acest gen fără a ne trăda valorile, vom vota în favoarea ei. Mascarea va fi interzisă în Danemarca", a indicat ministrul de externe Anders Samuelsen, membru al Alianței liberale, pe Facebook.

Din opoziție, social-democrații s-au declarat de principiu de acord cu interzicerea vălului integral, despre care au spus că le „asuprește" pe femei.

„Suntem gata să interzicem burqa (...), dar mai sunt o serie de dileme, nu în ultimul rând cum va fi aplicată această interdicție", a menționat liderul social-democraților Mette Fredriksen în cadrul unei dezbateri care a avut loc joi în parlamentul danez.

Problema vălului divizează opinia publică din Europa. Franța, Belgia, Olanda, Bulgaria și landul german Bavaria au impus restricții în ce privește purtarea vălului integral în spații publice, iar în iunie guvernul norvegian a propus interzicerea vălului care acoperă fața în grădinițe, școli și universități.

femei cu val pe fata verificandu-si telefoanele Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Melania si Ivanka nu au purtat val islamic in Arabia Saudita. In 2015, Trump o critica pe Michelle Obama pentru acest gest

Melania si Ivanka nu au purtat val islamic in Arabia Saudita. In 2015, Trump o critica pe Michelle Obama pentru acest gest

Ce au patit 8 persoane care au postat pe Instagram poze cu modele care nu purtau valul islamic.

Ce au patit 8 persoane care au postat pe Instagram poze cu modele care nu purtau valul islamic. "Propagau continut imoral"

"Femeile vor purta val, cei care beau alcool vor fi biciuiti". Avertismentul unui luptator al Statului Islamic pentru Europa

VIDEO PROTVPLUS.RO

incendiu

Incendiu într-un bloc turn din Londra. 10 autospeciale de pompieri, chemate în ajutor. VIDEO

Trump "nu ia în considerare susţinerea unui referendum în estul Ucrainei"

Trump, înregistrat pe ascuns de avocatul său în timp ce discutau despre plata unei starlete Playboy

Nordul Europei se confruntă cu temperaturi extreme: 30 de grade în Laponia și la cercul polar

Bombardamente israeliene pe întreg teritoriul Fâşiei Gaza

Senator rus, către americani: ”Vreți război cu o putere nucleară?”

coreea de nord, sclavi, munca,

Muncile sinistre la care sunt supuși copiii în Coreea de Nord. ”Dacă refuzi, se taie rația la mâncare”

Atac armat într-un autobuz, în Germania. Un bărbat a rănit 8 oameni

”Ciorna” lui Vladimir Putin, fotografiată de jurnaliști. Mesajele care apar pe notițele liderului rus

Tornade violente în statul american Iowa. 17 persoane au fost rănite. VIDEO

Soarta celui mai căutat jihadist din Australia. Acuzațiile aduse membrului ISIS

Peste 400.000 de oameni, ţinuţi în sclavie în SUA. Ţara unde 1 din 10 locuitori e sclav