Cutremur puternic, produs în Islanda. Ce magnitudine a avut

Ultima actualizare: 20-10-2020 20:08
Cutremur în România în această dimineață.
Pro TV

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs marţi în sud-vestul Islandei, a anunţat Institutul Meteorologic Islandez pe site-ul său, relatează Reuters şi AFP.

Capitala Reykjavik şi mai multe regiuni din ţară au fost zguduite de seism, care nu a provocat daune materiale sau victime, însă a întrerupt pentru scurt timp o sesiune parlamentară.

Cutremurul s-a produs la 13:43 ora locală (13:43 GMT), primele măsurători indicând o magnitudine de 5,5, care a fost ulterior revizuită la 5,6, a precizat biroul, adăugând că seismul a fost urmat de numeroase replici.

În plină sesiune parlamentară, deputaţii au rămas încremeniţi în momentul producerii seismului, potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunea islandeză, iar lucrările au fost suspendate timp de un sfert de oră.

La Reykjavik, cutremurul a zguduit clădirile cu un vuiet puternic, a relatat un corespondent AFP.

Potrivit Institutului Meteorologic Islandez, epicentrul a fost localizat la circa 20 de kilometri de capitală, în apropierea zonei geotermale Seltun. Situată în peninsula Reykjanes, ea a fost zguduită de numeroase cutremure din ianuarie.

"Nu au fost raportate persoane rănite sau daune materiale", a declarat protecţia civilă într-un comunicat, precizând că vor avea loc inspecţii pentru a verifica potenţialele consecinţe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO