Cutremur de 6,2 în insula indoneziană Sulawesi. Cel puţin 34 de oameni au murit

15-01-2021 08:31


cutremur

Un cutremur cu magnitudine de 6,2 a avut loc vineri dimineaţă în insula indoneziană Sulawesi şi a ucis zeci de oameni, iar mai multe sute de persoane au fost rănite, relatează BBC, citat de News.ro. 

UPDATE 8.50: Bilanţul seismului din Indonezia a urcat la 34 de morţi.

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unui seism puternic produs în insula indoneziană Sulawesi, au precizat autorităţile, în timp ce echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa găsirii unor supravieţuitori, informează AFP.

---

Zeci de pacienţi şi angajaţi ai unui spital se află prinşi sub dărâmături. Mii de oameni şi-au părăsit locuinţele de teama ca acestea să nu cadă şi de teama unor replici. Autorităţile au avertizat că pot urma replici puternice.

Cutremurul de 6,2 Richter a avut loc la câteva ore după un altul de magnitudine mai scăzută.

Epicentrul seismului de vineri a fost la 6 kilometri nord-est de oraşul Majene. El s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.
Şocul s-a simţit timp de şapte secunde în jurul orei locale 01:00. Nu a fost emisă alertă pentru tsunami.

Presa locală a transmis că printre cele mai afectate clădiri se numără două hoteluri, sediul guvernatorului şi un mall.

În Majene au fost raportate 4 decese şi 600 de oameni răniţi, iar alte 3 decese au fost înregistrate în Mamuju.

Este obişnuit ca în Indonezia, aflată pe Cercul de Foc al Pacificului, să aibă loc cutremure şi valuri de tip tsunami. În 2018, un cutremur a ucis peste 2.000 de oameni. În 2004, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9,1, înregistrat în insula Sumatra, a ucis 226.000 de oameni pe coastele Oceanului Indian, dintre care 170.000, în Indonezia.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO