Cum se sarbatoreste Craciunul in jurul Globului. De la ture cu skijet-ul, la traditionalele bai in apa aproape inghetata

25-12-2014 20:19

La plaja, sub un soare arzator, la zoo sau in castele regale, intreaga suflare a planetei s-a straduit sa intre in atmosfera Craciunului.

Va poftim, intr-un scurt periplu, de la Sydney pana la Madrid, trecand prin Berlin si Miami. Chit ca nu era nicio geana de soare, in Florida, Mos Craciun nu s-a putut abtine de la o tura cu skijet-ul.

Frigul nu i-a tinut departe de apa nici pe nemtii aventurosi, care de fiecare Craciun fac baie in apele reci ale unui lac de langa Berlin.

Membrii familiei regale britanice s-au trezit dis-de-dimineata ca sa ajunga la liturghie. Regina a transmis apoi mesajul traditional.

In primul sau mesaj de sarbatori de la incoronare, regele Felipe al VI-lea al Spaniei n-a ocolit un subiect delicat si de stricta actualitate: coruptia si abuzul de privilegii: "Cetatenii spanioli trebuie sa fie siguri ca banii publici sunt cheltuiti in mod legal si ca nu exista tratamente preferentiale pentru cei care ocupa pozitii publice".

Un magistrat spaniol a ordonat luni ca sora regelui, infanta Cristina, sa fie trimisa in judecata, alaturi de sotul ei, pentru infractiuni de natura fiscala.

N-au deloc asemenea griji vietuitoarele necuvantatoare. Cele mai norocoase dintre ele s-au putut bucura de magia Craciunului. De pilda, la gradina zoologcia din Melbourne, locatarii au fost rasfatati cu meniuri speciale si alte surprize.


VIDEO PROTVPLUS.RO