Cum arata cel mai sofisticat vas de croaziera realizat vreodata. Interiorul arata ca un hotel de 5 stele

Ultima actualizare: 07-11-2014 06:41

Cel mai sofisticat vas de croaziera realizat vreodata a pornit in calatoria inaugurala. Ambarcatiunea a fost construita in Germania si, pana sa porneasca inspre New York, a petrecut cateva zile intr-un port din Marea Britanie.

Aici a fost analizata in cel mai mic detaliu de jurnalistii care au descoperit cu uimire robotul-barman si capsula care te ridica la 90 de metri deasupra puntii, ca sa poti admira privelistea.

"Quantum of the sea" impresioneaza in primul rand prin dimensiune. Are 348 de metri lungime, cam cat 41 de autobuze londoneze in sir. Are 18 punti si poate gazdui 4905 de pasageri si 1500 de membri ai echipajului, iar in interior te simti ca intr-un hotel de cinci stele. Totusi, altele sunt atuurile sale.

Richard Fain, director executiv Royal Caribbean Cruisess:
"Quantum of the sea este cel mai sofisticat vas pe care l-am construit pana acum."

Dovezi concrete in acest sens primesti inca de la imbarcare. Un sistem sofisticat reduce timpul de asteptare si iti arata traseul bagajelor. Odata ajuns in interior, primesti o bratare inteligenta.

Cu ajutorul ei iti poti cumpara orice din magazine, ori din cele 18 restaurante de la bord. La bar sta o alta dovada ca vasul pare venit din viitor. Un brat robotic pregateste cocktailurile, respectand dorintele clientului.

Alessandro Incisa, manager de proiect: "Clientul vine la bar si poate folosi o tableta sau un alt dispozitiv mobil pentru a comanda cocktailul."

Vasul le ofera pasagerilor o conexiune ultra-rapida la internet, indiferent de locul unde calatoresc, dar si jocuri de ultima generatie pentru tineri si adolescenti. Atractia principala ramane insa "Steaua nordului"- o capsula mobila care se ridica la 90 de metri inaltime deasupra ultimei punti si le ofera pasagerilor o priveliste panoramica asupra coastei sau a intinderilor de apa.

Richard Fain, director executiv Royal Caribbean Cruisess:
"Menirea noastra este sa le oferim oamenilor ceea ce vor, iar asta inseamna sa fie in permanenta legatura cu viata de acasa. Am creat vasul "destept" pentru a le face viata mai usoara."

"Nascuta" la finalul a trei ani de lucrari, pe un santier din Germania, "Quantum of the sea" ajunge la New York, la finalul saptamanii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO