Cum a fost capturat Osama. Vezi "arma" secreta a soldatilor SEAL

Ultima actualizare: 13-04-2012 03:27
SEAL

Unul dintre membrii comandoului Navy Seal care a efectuat raidul asupra complexului din Abbottabad, in Pakistan, in care a fost ucis Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, este un caine, relateaza Fox News.

Acest "caine-erou" este antrenat pentru depistarea explozivilor, precizeaza postul de televiziune. Cainele nu a fost, inca, identificat, dar, potrivit unor speculatii este vorba fie de un malinois belgian, fie de un ciobanesc german, rase utilizate in mod frecvent in raiduri din Afganistan si Irak.

Cainii sunt bine protejati in cadrul acestor situatii periculoase, purtand armura antiglont si contra srapnelelor. De asemenea, ei poarta camere de luat vederi in infrarosu, care ofera informatii cruciale trupelor si evita potentiale ambuscade.

In prezent, in Irak si Afganistan servesc aproximativ 600 de caini.

Portretul eroului din ECHIPA TACERII: soldatul care l-a ucis pe Osama

Hitler, Mussolini, Ceausescu, Saddam. Fotografii care au socat lumea

IMAGINI SOCANTE de la asasinarea lui Osama bin Laden

TOP SECRET: Elicopterul invizibil folosit in asaltul asupra lui Osama

"Capabilitatea pe care o aduc in lupta nu poate fi inlocuita de om sau masina", a declarat generalul David Petraeus, actualul comandant american in Afganistan.

Cainii utilizati in razboi sunt antrenati sa caute inamici care se pot ascunde in cladiri, cu ajutorul puternicul lor simt al mirosului. Acestia invata, de asemenea, sa atace orice persoana care poarta o arma si cum sa ii imobilizeze pe suspectii care incearca sa fuga.

Citeste si:

Nu-s romanii asa dotati. Prezervativele-gigant de la MS au alta utilizare

FOTO infioratoare. Lagar de concentrare plin cu 200.000 de oameni

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO