Cum a evitat un pilot rus o catastrofă de proporții. „Era o liniște ca de mormânt”

Ultima actualizare: 15-08-2019 20:25

„Miracol” în apropiere de Moscova - în acești termeni descrie presa rusă un incident aviatic deosebit de grav. Un avion cu 233 de pasageri a aterizat de urgență într-un lan de porumb, după ce a lovit un stol de păsări.

Sunt 23 de răniți, printre care cinci copii.

Potrivit autorităților, niciun motor nu mai funcționa, iar trenul de aterizare nu era coborât.

Avionul de tip Airbus 321, al companiei Ural Airlines, zbura spre Simferopol, în Crimeea, când a lovit un stol de pescăruși, la scurt timp după decolarea din capitala rusă.

Cum mai multe păsări au fost aspirate în motoare, comandantul a decis aterizarea de urgență și a reușit o manevră de pomină.

Pasager: „Era o liniște ca de mormânt în avion. Toți își așteptau soarta. A fost o izbitură, s-a auzit foarte tare, când am ajuns pe pământ. Am luat-o pe fiica mea în brațe, e ușoară ca un fulg, o simțeam că tremură de frică”.

Avionul a ajuns la sol, în lanul de porumb, cam la un kilometru de pista aeroportului internațional Jukovski. Într-un comunicat, compania aeriană afirmă că „avariile sunt serioase și această aeronavă nu va mai zbura niciodată”.

Aterizarea de urgență a fost descrisă de jurnalisti drept „miracolul de la Ramensk”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO