Cum puteți urmări online Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Spectatorii pot aplauda de acasă

Ultima actualizare: 01-01-2021 09:49
Pregatiri pentru concertul de Anul Nou
Facebook / Vienna Philharmonic / Wiener Philharmoniker

La 1 ianuarie 2021, Orchestra Filarmonică din Viena va susţine, ca de fiecare dată la început de an, Concertul de Anul Nou în Sala de Aur a "Musikverein", potrivit www.wien.info.

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena oferă spectatorilor din întreaga lume, pentru prima dată, posibilitatea de a reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor, informează, totodată, Forumul Cultural Austriac. Astfel, doritorii se pot înregistra online pentru ''a aplauda'' de acasă, creând acel sentiment creativ "live".

Cel mai faimos concert din lume este difuzat la televiziune în peste 90 de ţări pentru un public ce numără milioane de telespectatori. Pe fondul restricţiilor referitoare la pandemia de COVID-19, publicul nu are voie să participe în sala de concerte.

După înregistrarea online, oameni din lumea întreagă vor putea ''aplauda live", pe 1 ianuarie 2021, prin intermediul dispozitivelor electronice. Aplauzele de la sfârşitul celor două părţi ale concertului vor răsuna "live" în sala "Musikverein" (Asociaţia Muzicală Vieneză) şi vor putea fi auzite şi în cadrul transmisiei TV.

"În condiţiile unei situaţii cu totul neobişnuite, provocate de pandemia de coronavirus, pentru a nu priva orchestra dirijată de maestrul Riccardo Muti de reacţiile spectatorilor, Radioteleviziunea austriacă ORF a imaginat un proiect special ce se adresează publicului din întreaga lume. Pentru prima dată, milioanele de oameni vor putea reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor. În cadrul unei colaborări cu Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părţi ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Această contribuţie sonoră live din partea publicului este o dovadă în plus de apreciere pentru comunitatea artistică, într-un moment în care aceasta se află în impas în întreaga lume", se arată într-un comunicat al Forumului Cultural Austriac, citat de Agerpres.

Cum puteți urmări concertul de la Viena online

 

Spectatorii vor avea posibilitatea să-i ''aplaude'', prin intermediul dispozitivelor electronice, pe artişti în direct, după ce s-au înscris online prin intermediul site-ului www.mynewyearsconcert.com.

Aplauzele vor fi difuzate atât în sala Musikverein, cât şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe şase servere şi va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

De asemenea, spectatorii vor avea posibilitatea să încarce, în avans, pe site-ul www.mynewyearsconcert.com, o fotografie care să exprime entuziasmul pentru concert. O selecţie din aceste imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, va fi prezentată de ORF în timpul aplauzelor live.

Cei mai buni muzicieni din lume concertează la Filarmonica din Viena de Anul Nou

 

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena îi reuneşte pe cei mai buni muzicieni din întreaga lume. Programul muzical plin de vivacitate şi antrenant, dar şi meditativ în acelaşi timp, cu compoziţii aparţinând dinastiei Strauss şi contemporanilor acesteia este un mod minunat de a începe noul an, notează www.wien.info.

Orchestra Filarmonicii din Viena este printre cele mai bine cotate dintre orchestrele internaţionale, iar dirijorii se numără printre cei mai buni din lume. În fiecare an este invitat un alt dirijor de renume, în ultimii ani dirijând Christian Thielemann (2019), Andris Nelsons (2020). Concertul de Anul Nou din 1 ianuarie 2021 va fi dirijat de Riccardo Muti pentru a şasea oară (precedentele în 1993, 1997, 2000, 2004 şi 2018). Riccardo Muti este un muzician şi dirijor italian, actualmente directorul muzical al Chicago Symphony Orchestra.

Concertul de Anul Nou are loc la "Musikverein", centrul muzicii clasice din Viena. Sala mare a fost denumită "Sala de Aur", considerată cea mai frumoasă din lume şi una dintre cele mai bune săli sub aspect acustic, arată sursa citată.

Concertul va începe pe 1 ianuarie 2021, la ora locală 11.15, iar transmisia live va fi asigurată de posturile ORF2 şi Ö1. Programul concertului se poate consulta pe www.wienerphilharmoniker.at.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO