Actorul şi regizorul francez Robert Hossein a murit la vârsta de 93 de ani

Ultima actualizare: 31-12-2020 15:02
Robert Hossein
Getty

Actorul şi regizorul francez Robert Hossein, cunoscut pentru rolurile din seria filmelor „Angélique” şi pentru adaptarea „Les Misérables” cu Lino Ventura în rol principal, a murit joi la vârsta de 93 de ani, informează Le Figaro.

Figură importantă a celei de-a şaptea arte, Hossein s-a făcut remarcat şi pentru spectacolele de teatru grandioase şi populare.

Robert Hossein s-a născut pe 30 decembrie 1927, la Paris. Tatăl lui a fost dirijorul şi compozitorul iranian André Hossein, iar mama lui, pianistă de origine ucraineană.

A urmat cursuri de actorie la şcoala lui René Simon. A fost iniţial actor şi regizor la Theatre Grand Guignol în Montmartre. A debutat în regia de film cu „Les salauds vont en enfer” (1955), care a avut-o protagonistă pe Marina Vlady, potrivit News.ro.

El a jucat în peste 100 de producţii, avându-le partenere, între altele, pe Brigitte Bardot, Sophia Loren, Marina Vlady, Claude Jade, Stéphane Audran, Michèle Mercier.

În anii 1960, a interpretat de mai multe ori rolul Jeoffrey de Peyrac în filmele din seria „Angélique”.

Cel mai recent film în care a jucat a fost „Noni - Le fruit de l'espoir”, lansat în 2020, iar în 2013 a regizat ultimul său film, producţia de televiziune „Une femme nommée Marie”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO