Criză pe piața mondială a jucăriilor, din cauza epidemiei de coronavirus


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 09:06
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 08:48
Categorie: Stiri Economice

Efectele epidemiei de coronavirus încep să se resimtă şi în industria jucăriilor. China, cel mai mare producător mondial de jucării, nu are un pavilion la târgul de profil care are loc la New York.

Deşi expozanţii se laudă cu cele mai noi produse în domeniu, unii dintre participanţi spun că impactul stopării producţiei din China se va vedea în lunile următoare şi va fi cu bătaie lungă, până la mult-aşteptatele cadouri de Crăciun.

Clare Sebastian, corespondent CNN: „84% din jucăriile vândute în Statele Unite sunt fabricate în China, ceea ce înseamnă că anul acesta la târgul de jucării din New York aproape toţi expozanţii sunt în aceeaşi "barcă". Toţi încearcă să găsească o soluţie despre cum și când pot crește producția, așa că l-am întrebat pe directorul general al Asociației de jucării din Statele Unite cât va mai dura până când vom începe să vedem adevăratele efecte”.

Stephen Pasierb, Presedintele Asociatiei de jucarii din SUA: „Acest lucru depinde de la caz la caz. Momentan ne aflăm într-o perioadă nu foarte gravă, dar dacă acest lucru va continua până în aprilie, va începe să afecteze livrările de vară de jucării și, desigur, dacă va merge mai departe de atât, atunci vorbim de perioada sărbătorilor de iarnă”.

Între timp, expozanţii încearcă să atragă cât mai mulţi cumpărători.

O altă atracţie a târgului este această colecţie de păpuşi Barbie îmbrăcate în ton cu Jocurile Olimpice de anul acesta de la Tokyo. La fel de populară este şi noua versiune sub formă de jucărie a celebrului personaj Yoda din Star Wars.

Scott Shaffstall, reprezentantul companiei producătoare de jucarii Yoda: „"Forţa" e cu noi! Se află chiar aici, în faţa noastră, şi ne aşteptăm să îl vedem pe rafturile magazinelor în doar câteva luni”.

În mod normal, companiile chineze au o prezenţă numeroasă la târgul de jucării de la New York, dar la ediţia din acest an sunt marii absenţi ai evenimentului, din cauza epidemiei de COVID-19.

Clare Sebastian, corespondent CNN: „Toate acestea au dus la o întrebare fundamentală pentru această industrie: oare (producătorii americani, n.r.) sunt prea dependenţi de China? Ei bine, producătorii acestei jucării Connex au încercat să mute producția înapoi în SUA, dar este nevoie de timp pentru că, spun ei, este dificil să găsești logistica potrivită. Aşa că, între timp, această industrie se confruntă cu o perioadă de incertitudine”.

VIDEO PROTVPLUS.RO