Criza in Ucraina. Ministrul rus de Externe acuza NATO ca a jucat un rol distructiv in timpul crizei ucrainene

Ultima actualizare: 20-09-2014 07:03
soldati ucraina mariupol

17 septembrie 2014. NATO a jucat un rol distructiv in timpul crizei ucrainene si continua sa impinga Kievul catre confruntare, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu acordat cotidianului El Pais.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

"Nu putem omite rolul distructiv al NATO pe durata crizei ucrainene. In particular, alianta a urmat calea construirii potentialului militar al Ucrainei, care este folosit (de Kiev) impotriva civililor", a declarat Lavrov in interviul publicat miercuri.

"Conducerea NATO sustine planurile tarilor membre de a extinde ajutorul furnizat Ucrainei in mijloace speciale si echipament militare care pot fi folosite de autoritatile ucrainene pentru represiuni interne. Ei imping practic Kievul la o rezolvare prin forta a conflictului", afirma ministrul.

Alianta militara condusa de SUA si-a sporit prezenta la granitele Rusiei de la inceputul crizei ucrainene, invocand necesitatea de a-si apara mai bine aliatii.

NATO si-a intensificat patrulele aeriene in Tarile Baltice, a trimis avioane de supraveghere in Polonia si Romania, precum si nave de razboi in Marile Neagra si Mediteraneana.

In aprilie, NATO a suspendat cooperarea cu Rusia, acuzand Moscova de implicare in escaladarea crizei din Ucraina.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat saptamana trecuta ca aceasta criza din estul Ucrainei a fost provocata de Occident, in principal pentru resuscitarea NATO.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO