Criza in Ucraina. Kievul sustine ca a capturat doua blindate ale armatei ruse in luptele din Lugansk

Dată publicare: 21-08-2014 13:17
Dată actualizare: 24-08-2014 07:13


Lugansk

21 august 2014. Kievul a afirmat joi ca a capturat doua blindate apartinand unei divizii aeropurtate a armatei ruse, in timpul confruntarilor din jurul bastionului separatist Lugansk.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

De asemenea, au fost capturate si documente care certifica apartenenta lor, fara a prezenta insa dovezi pentru moment, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"In luptele din apropiere de Lugansk, soldatii ucraineni au capturat doua blindate ale diviziei aeropurtate din Pskov, Rusia. In unul dintre vehicule, am gasit o serie de documente: permise de conducere si documente militare", a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

Demisii in conducerea de la Kiev

Ministrul ucrainean al Economiei Pavlo Seremeta, implicat intr-un conflict cu premierul, si-a anuntat demisia joi, in contextul in care tara este devastata de un conflict sangeros in partea de est si este afectata de o grava criza economica.

"In loc sa lupt impotriva sistemului de ieri, am decis sa lucrez cu oamenii care vor crea sistemul de maine", a scris el pe pagina de Facebook. Seremeta a explicat joi presei ca "linia rosie" a fost incalcata miercuri, cand Guvernul a numit un reprezentant comercial, pe Valeri Piatnitki, sfidand dezacordul ministrului Economiei, in subordinea caruia se afla. Demisia urmeaza sa fie supusa aprobarii Parlamentului, pentru a-si produce efectul.

Un economist format in Statele Unite, Pavlo Seremeta, in varsta de 43 de ani, dar si ministerul pe care-l conduce au fost criticati saptamana aceasta de catre premierul Arseni Iateniuk, care considera reformele intreprinse insuficiente. "Nu sunt satisfacut de viteza si de amploarea reformelor", intr-un moment in care "separatistii sustinuti de Rusia fac totul sa sugrume economia ucraineana", distrugand infrastructura in estul industrializat si provocand prejudicii care se ridica la miliarde de dolari, a declarat miercuri Iateniuk, intr-o sedinta de Guvern.

Aflata intr-o recesiune aproape neintrerupta de peste doi ani, Ucraina s-ar putea confrunta cu o contractare de 6,5% a PIB-ului in acest an, potrivit Fondului Monetar International (FMI), care a salvat economia ucraineana de la asfixie acordand Kievului o linie de credit in valoare de 17 miliarde de dolari, in cadrul unui plan international in valoare de 27 de miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO