Coreea de Nord a amenintat pentru prima data Statele Unite cu un atac nuclear

28-07-2014 15:18


Kim Jong

Un oficial militar nord-coreean a amenintat cu un atac nuclear asupra Casei Albe si Pentagonului si a acuzat Washingtonul ca exacerbeaza tensiunile din peninsula, efectuand manevre comune cu Seulul.

"Daca imperialistii americani ne ameninta suveranitatea si supravietuirea (...), trupele noastre vor lansa rachete nucleare asupra Casei Albe si Pentagonului, care sunt sursa tuturor relelor", a declarat Hwang Pyong-So, directorul Biroului politic general, care face parte din armata, intr-un discurs sustinut duminica si difuzat luni de televiziune, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Aceasta nu este prima data cand Phenianul ameninta cu un atac nuclear Statele Unite sau baze militare americane din Pacific. Dar expertii estimeaza ca acest stat nu a reusit inca sa puna la punct o racheta balistica intercontinentala capabila sa atinga continentul american. Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare, dar inca nu stapaneste tehnica miniaturizarii, care ar permite fixarea unei bombe nucleare pe o racheta.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO