Românul care l-a impresionat pe Morgan Freeman. Au luat prânzul și au făcut un interviu

×
Codul embed a fost copiat

Povestea de viaţă a românului Izidor Ruckel, cel care a supravieţuit coşmarului din orfelinatul de la Sighetu Marmaţiei, l-a uluit pe actorul american Morgan Freeman.

Starul a stat de vorbă cu el, la Los Angeles, şi a realizat un interviu, care va fi difuzat, în cadrul unui documentar, pe National Geographic. În emisiune, apar şi părinţii adoptivi ai lui Izidor.

Întâlnirea dintre Izidor şi Morgan Freeman a avut loc într-un parc din Los Angeles.

Românul a fost intervievat de actorul american pentru documentarul „The Story Of Us", care urmează să fie difuzat de Naţional Geografic, în peste 170 de ţări.

În fotografiile făcute în timpul filmărilor, la care au luat parte şi părinţii adoptivi ai lui Izidor, cei doi par destul de apropiaţi.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Izidor Ruckel:Am fost intervievat de el timp de patru ore, iar apoi am ieşit să luăm prânzul împreună şi să mai stăm de vorbă. El a fost şocat de poveştile pe care i le-am împărtăşit. A fost şocat să vadă pozele şi filmuleţele pe care i le-am arătat. Şi-a amintit reportajele TV din anii '90, despre orfanii din România. "

Povestea lui Izidor va fi difuzată în cea de-a treia parte a documentarului realizat de Morgan Freeman.

Izidor Ruckel: „A vrut să ştie cum am reuşit să găsesc dragostea. Şi dacă eu cred că dragostea este cheia pentru ca umanitatea să găsească pacea sau pentru că noi să ne rezolvăm problemele în viaţă. Eu cred că dragostea este foarte puternică, dar că nu funcţionează întotdeauna pentru toată lumea."

Morgan Freeman a aflat despre Izidor din cartea „Abandonat pe viaţă", în care romanul îşi poveste coşmarul trăit în Căminul Spital pentru Dizabilităţi de la Sighetu Marmaţiei. Acolo, 500 de copii cu handicap erau ţinuţi că într-un lagăr.

El a avut o şansă uriaşă. A supravieţuit, iar în 1991, când avea 11 ani, a fost înfiat de o familie din Statele Unite.

Izidor a fost abandonat în căminul de la Sighetu Marmaţiei, după ce părinţii biologici au observat că are un handicap la picior. În 2000, tânărul s-a întors în România, în Maramureş, că să îi întâlnească. Nu i-a venit să creadă că ai lui i-au cerut bani.

Documentarul realizat de Morgan Freeman, în care apare Izidor Ruckel, urmează să fie difuzat în România, peste câteva luni.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Washington Post: Povestea lui Izidor, orfanul care a scapat din
Washington Post: Povestea lui Izidor, orfanul care a scapat din "Casa Irecuperabililor". De ce vrea sa se intoarca in Romania

Prestigiosul cotidian american Washington Post scrie despre povestea lui Izidor Ruckel, un orfan roman care a fost adoptat in America si care acum incearca sa salvezi si altii copii din Romania.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.