Conturile bancare ale postului Russia Today, blocate in Marea Britanie. Motivul oficial nu a fost precizat

17-10-2016 16:52

bank

Banca britanica NatWest a blocat conturile postului televiziunii ruse de stat Russia Today (RT) in Marea Britanie, a anuntat luni redactorul-sef Margarita Simonian, transmit Reuters si BBC.

"Conturile noastre au fost blocate in Marea Britanie. Toate conturile noastre. Nu se poate face apel la aceasta decizie. Traiasca libertatea de exprimare!", a scris Simonian pe Twitter.

Redactorul-sef al Russia Today nu a precizat motivele pentru care conturile au fost blocate.

Potrivit RT, banca nu a dat nicio explicatie pentru decizie. RT adauga ca intregul grup Royal Bank of Scotland (RBS), din care face parte NatWest, refuza sa deserveasca RT.

Potrivit RT, NatWest a anuntat biroul din Londra al postului ca "am efectuat recent o revizuire a aranjamentelor bancare pe care le aveti cu noi si am ajuns la concluzia ca nu vom mai oferi aceste facilitati".

Banca a declarat ca decizia sa este definitiva si "nu este pregatita sa intre in nicio discutie".

Ea adauga ca in scopul de "a mentine presiunea", ar putea lua in considerare sanctiuni suplimentare impotriva regimului sirian "si sustinatorilor lor".

Postul RT, care este condus de Kremlin, a fost sanctionat anterior de Ofcom (Oficiul pentru Comunicatii britanic n.r.) pentru informatii partinitoare. Acestea includ afirmatii ca BBC "a pus in scena" un atac cu arme chimice pentru un buletin de stiri privind Siria, aminteste radio-televiziunea nationala britanica.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO