Compania ai cărei angajați speră să muncească doar 80 ore pe săptămână

Dată publicare: 19-03-2021 14:48
Dată actualizare: 19-03-2021 14:52


Compania ai cărei angajați speră să muncească doar 80 ore pe săptămână

Angajații de la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din lume, descriu ca inumane condițiile de muncă, cu un program care poate ajunge și la 120 de ore pe săptămână. Ei speră să beneficieze de un program de numai 80 de ore pe săptămână.

 

Bancherii juniori de la Goldman Sachs susțin că au condiții de muncă inumane, care nu le mai lasă timp nici măcar pentru a mânca sau face duș, arată un sondaj intern citat de Business Insider.

Sondajul cu 24 de întrebări prezintă o imagine brutală a epuizării, privării de somn și scăderii sănătății mentale și fizice în rândul celor mai bancherilor juniori ai Goldman Sachs.

Analiștii au spus că au lucrat în medie 98 de ore pe săptămână de la începutul anului 2021 și au dormit în medie cinci ore pe noapte. Toți respondenții au spus că orele lor de lucru le-au afectat negativ relațiile cu familia și prietenii.

„Au existat momente în care nu mănâncam, nu făceam duș sau nu făceam altceva decât să lucrez de dimineață până după miezul nopții”, a spus un analist.

Pe o scară de la 1 la 10, respondenții și-au evaluat sănătatea mintală ca fiind 2,8 și bunăstarea fizică ca 2,1, comparativ cu 8,8 și respectiv 9,0, înainte de a începe munca la Goldman.
70% dintre respondenți au spus că au simțit că sunt victime ale abuzului la locul de muncă, în timp ce 75% au declarat că au luat în considerare consilierea în domeniul sănătății mintale în fața stresului legat de muncă.

"Ceea ce nu este ok pentru mine este programul de 110-120 de ore pe parcursul unei săptămâni! Matematica este simplă, care lasă 4 ore pe zi pentru a mânca, să dormi, să faci duș”, a spus un analist. „Acest lucru depășește nivelul de harnic, este inuman, un abuz”, a completat acesta.

Goldman Sachs a precizat, la rândul său, că intenționează să soluționeze plângerile angajaților.

 

Plătiți cu 123.500 de dolari pe an

 

"Recunoaștem că oamenii noștri sunt foarte ocupați, deoarece afacerile merg bine și volumele sunt la niveluri istorice. La un an de la declanșarea pandemiei COVID, este de înțeles că oamenii sunt suprasolicitați și de aceea le ascultăm preocupările și facem mai mulți pași pentru a le aborda", a declarat purtătorul de cuvânt al Goldman Sachs.

Goldman plătește în medie analiștilor săi de investiții bancare din primul an 123.500 de dolari, inclusiv salariul de bază și bonusurile, potrivit datelor din Wall Street Oasis.

Pentru a remedia situația, bancherii juniori au recomandat soluții precum limitarea săptămânii de lucru la 80 de ore și asigurarea faptului că întâlnirile cu clienții sunt întotdeauna programate cu o săptămână în avans.

În plus, bancherii juniori nu ar trebui să mai lucreze după ora 21.00 vinerea sau sâmbăta fără notificare prealabilă.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO