Cocaină de 750 de milioane de dolari, descoperită pe o ambarcațiune din Panama

Ultima actualizare: 23-10-2019 13:08
cocaina
www.tvn-2.com/

Autorităţile din Panama au precizat marţi că au confiscat trei tone de droguri cu o valoare de 750 milioane de dolari pe piaţa internaţională şi au arestat patru cetăţeni străini, într-o operaţiune derulată în urmă cu câteva zile.

Serviciul Naţional Aeronaval din Panama (Senan) a indicat că marfa a fost confiscată în provincia Colon, fiind reţinute trei persoane din Columbia şi una din Honduras suspectate de legături cu contrabanda, după cum relevase deja de vineri Ministerul Public, relatează Agerpres.

Tot atunci, Parchetul a informat despre o captură de 2.250 de pachete cu cocaină ce au fost descoperite într-o ambarcaţiune interceptată pe râul Belen, la Costa Abajo de Colón.

Marţi, directorul Senan, Juan Manuel Pino Forero, a oferit detalii despre operaţiunea ce a fost derulată în aer, terestru şi pe apă timp de mai mult de zece ore la finalul săptămânii şi a dus la interceptarea a două bărci rapide.

În total, au fost confiscate 2.950 de pachete cu un drog "evaluat pe piaţa internaţională la circa 750 milioane de dolari", a arătat într-un comunicat Senan, fără a preciza tipul substanţei.

Şeful poliţiei a subliniat că aceste operaţiuni executate de Senan sunt parte a planului de acţiune "Forţe Unite", implementat de guvern şi în care au fost capturate 20 de tone de narcotice.

"Acesta va fi un an record, deoarece pentru această perioadă a anului aşteptările sunt mai mari", a afirmat Pino.

Anul trecut, Senan a capturat în total 37,5 tone de droguri, iar de la începutul acestui an a confiscat 35,2 tone.

Operaţiunea antidrog continuă atât la Costa Abajo de Colón, cât şi pe litoralul provinciei Coclé, au mai arătat autorităţile panameze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO