Cine sunt eroii care s-au luptat cu teroristul din Londra: un condamnat pentru crimă și un imigrant

Ultima actualizare: 01-12-2019 12:15
Londra
Twitter

Bărbatul care s-a luptat cu teroristul ce a atacat cu un cuțit, vineri, cinci oameni pe Podul Londrei, este un bucătar polonez. Iar un alt erou al care a intervenit este un bărbat condamnat pentru crimă.

Poliția a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan. Acesta fusese închis în 2012 pentru sub acuzația de terorism.

Bărbatul fusese eliberat condiționat în decembrie 2018 și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului.

La momentul atacului, mai mulți oameni au încercat să intervină pentru a-l opri pe atacator. 

Printre aceștia, se numără un bucătar polonez care lucra în clădirea Fishmongers' Hall, aflată în partea de nord a London Bridge, relatează Irish Post.

Un alt erou care a intervenit în întâmplarea tragică este un condamnat pentru crimă ce obținuse o zi de permisie din închisoare. Acesta a intervenit la fața locului, pentru a salva viața unei femei.

James Ford, în vârstă de 42 de ani, este condamnat la închisoare pe viață, pentru că a ucis o tânără de 21 de ani care avea deficiențe de învățare. Bărbatul își ispășește pedeapsa din 2004, potrivit DailyMail.

 

ISIS revendică atacul

Potrivit Agerpres, ISIS a revendicat atacul comis a Londra, deși aceștia nu au prezentat dovezi care să confirme revendicarea

Într-un mesaj transmis de agenţia de propagandă a SI, Amaq, se susţine că atacul a fost executat de unul dintre combatanţii grupării jihadiste ca răspuns în urma apelului lansat de aceasta să fie atacate ţările ce fac parte din coaliţia antijihadistă.
.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO