Cine este tanarul care a ucis 9 persoane in biserica din Charleston. Barack Obama si sotia sa cunosteau una dintre victime

×
Codul embed a fost copiat

Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, suspect in cazul atacului de la biserica afroamericana istorica din Chrleston, Carolina de Sud, planuia un asemenea atentat de 6 luni, potrivit unui coleg al tanarului.

Roof a fost arestat joi dupa-amiaza in localitatea Shelby, situata in statul Carolina de Nord. Imaginile infatiseaza un tanar necrutator, fara nicio urma de remuscare pentru cele noua victime de la biserica din Charleston. A fost pus oficial sub acuzare pentru uciderea a 9 enoriasi intr-o biserica a comunitatii afro-americane si nu a ezitat sa-si recunoasca faptele in fata oamenilor legii.

Colegul sau de camera, Dalton Tyler, a declarat pentru ABC News ca s-a intalnit cu Dylann Roof saptamana trecuta.

"Spunea ca vrea sa inceapa un razboi civil. Zicea ca va face ceva de genul acesta si pe urma se va sinucide", a afirmat Dalton.

Dylann Roof este din Lexington, Carolina de Sud. Potrivit politiei, tanarul a primit o arma de tatal sau, cu ocazia implinirii a 21 de ani in luna aprilie, insa acesta spune ca nu i-a permis niciodata sa o ia cu el afara. Acesta le-a spus victimelor sale ca se afla acolo "ca sa omoare negrii", potrivit unui martor.

Citește și
Statul Islamic
Teroristii Statului Islamic ar putea sa-si CUMPERE bombe atomice. "Este suma tuturor fricilor Occidentului"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

El nu se afla la prima abatere: in data de 26 aprilie, tanarul a fost arestat pentru incalcarea proprietatii, iar pe data de 3 martie a fost arestat pentru pentru posesia unei substante controlate.

John Mullins, un coleg de liceu, a marturisit ca Dylann era un consumator mare de droguri si ca era foarte conservator: "Se droga foarte mult, in special cu pastile, din cate am inteles. Xanax si alte medicamente de acest gen. Facea multe glume rasiste, dar nimeni nu il lua in serios. Nimeni nu se gandea la asa ceva".

Justitia federala americana a deschis joi o ancheta pentru 'crima motivata de ura' in cazul atacului armat de la Charleston.


ABC US News | World News

Obama cunostea una dintre victime

Presedintele american Barack Obama si-a exprimat 'tristetea' si 'durerea' in urma atacului armat produs miercuri seara in biserica istorica a comunitatii de culoare.

"Trebuie sa admitem faptul ca acest tip de violenta nu se intampla in alte tari dezvoltate', a afirmat Obama, intr-o declaratie de presa sustinuta la Casa Alba, lansand un nou apel la o legislatie care sa limiteze vanzarea armelor de foc. 'Faptul ca evenimentele au avut loc intr-o biserica a comunitatii de culoare ridica, evident, intrebari asupra unei pagini sumbre a istoriei noastre", a adaugat presedintele, potrivit Agerpres.

"Nu avem toate datele, insa stim ca, inca o data, oameni nevinovati au fost ucisi, in parte pentru ca cineva care a vrut sa faca rau nu a avut nicio dificultate in a pune mana pe o arma", a continuat liderul de la Casa Alba.

Obama a mai declarat ca el si sotia sa, Michelle, o cunosteau pe Clementa Pinckney, una din victime atacului de la Charelston, pastorul bisericii si figura proeminenta a comunitatii de culoare.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Atentat cu
Atentat cu "tanc-capcana", comis de Statul Islamic in Irak. Zeci de politisti au fost ucisi sau raniti

Cel putin 37 de oameni au fost ucisi luni intr-un atentat cu un autovehicul capcana blindat de la o baza a politiei aflata la nord-vest de Bagdad,

Teroristii Statului Islamic ar putea sa-si CUMPERE bombe atomice.
Teroristii Statului Islamic ar putea sa-si CUMPERE bombe atomice. "Este suma tuturor fricilor Occidentului"

Intr-un recent material de propaganda, un ostatic al Statului Islamic afirma ca gruparea terorista ar putea in scurt timp sa detiuna bombe nucleare

"Vreti sa comiteti un atentat sinucigas?" Cum arata formularul de aplicatie pentru un loc in gruparea Al-Qaeda

Gestionarea unei organizatii precum Al-Qaeda nu este ceva fara importanta, Osama Ben Laden era constient de aceasta si administra reteaua internationala ca un veritabil director de resurse umane, potrivit unor documente declasificate.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.