Cine este femeia care ar fi ucis-o pe Daria Dughina. Ar fi fugit în Estonia după atentat

×
Codul embed a fost copiat

Rusia acuză Kievul de asasinatul Dariei Dughina. O ucraineancă de 43 de ani ar fi pregătit bomba și, după ce a detonat-o de la distanță, ar fi fugit în Estonia, susțin rușii.

La mai puțin de 48 de ore de la moartea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, Comitetul de anchetă al Federației Ruse susține că a elucidat în timp record circumstanţele atacului cu bomba în care a murit fiica celui considerat "creierul lui Putin" sau "noul Rasputin".

Mary Ilyushina, CBS News: "În urmă cu câteva ore, Dughin a ieșit pentru prima oară să comenteze cele întâmplate. El a spus că nu va fi de ajuns o simplă răzbunare şi că doar o victorie a Rusiei asupra Ucrainei va răzbuna moartea fiicei sale, iar acest lucru va fi probabil văzut că un pas spre o escaladare (a conflictului)."

Dorind să-și demonstreze capacităţile de investigaţie, Rusia a anunţat că ar fi identificat-o pe autoarea atentatului: o ucraineancă de 43 de ani, Natalia Vovk, care ar fi plasat 400 de grame de TNT sub scaunul şoferului şi, după detonarea dispozitivului, ar fi fugit în Estonia. Ar exista și imagini cu ea în vamă, susţin autorităţile ruse.

Până acum, Estonia nu a primit însă o solicitare oficială din partea autorităților ruse privind extrădarea Nataliei Vovk.

Citește și
Daria Dugina locul accidentului
Rusia acuză oficial Ucraina că ar fi planificat atentatul în care a murit Daria, fiica politologului Aleksandr Dughin
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Reporter: Statele Unite știu cine a fost în spatele atentatului cu maşina-capcană care a ucis-o pe Daria Dughina la Moscova?
Ned Price, purt. de cuv. al Departamentului de stat al SUA: Nu am nimic de declarat în afară de ceea ce ați auzit cu toții în mod public, și anume că Ucraina a negat orice implicare în atacul asupra acestei persoane.
Reporter: Așadar, Statele Unite cred că Ucraina nu se află în spatele acestui atac și resping acuzațiile Moscovei?
Price: Nu am nicio îndoială că rușii vor investiga acest lucru. De asemenea, nu am nicio îndoială că rușii vor prezenta anumite concluzii".

Cine a revendicat atentatul

Dar atentatul a fost revendicat de auto-intitulata Armată Națională Republicană - ANR, care activează în interiorul Rusiei şi este formată din simpli cetățeni, politicieni și militari ruși.

Anunţul a fost făcut de fostul deputat rus Ilia Ponomarev, expulzat de Moscova după ce, în 2014, a fost singurul membru al Dumei de stat care a votat împotriva anexării Crimeei. Citând ceea ce a numit un manifest al ANR, Ponomarev a scris ca partizanii: „Îl declară pe președintele Puţin uzurpator al puterii și criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la moarte sigură și fără sens. Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții – esența politicii lui Putin. Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se răzvrătească împotriva tiranilor. Puţin va fi detronat și distrus de noi!”.

Vladimir Putin i-a acordat Dariei Dughina o decorație post-mortem pentru curaj și devotament

În ceea ce-l priveşte, liderul de la Kremlin şi-a reafirmat dogmele într-un discurs ţinut cu ocazia Zilei Drapelului rus.

Vladimir Putin, președintele rus: "Rusia este o putere mondială viguroasă şi independentă. Pe scena internaţională, ne angajăm să urmăm doar acele politici care satisfac interesele vitale ale ţării noastre."

Luni seara, Vladimir Putin i-a acordat Dariei Dughina o decorație post-mortem pentru curaj și devotament.

Luptele continuă în Ucraina

În tot acest timp, în Ucraina continuă luptele.

Forțele armate ale Kievului au lovit din nou podul strategic Antonovski din Herson, astfel încât rușii să nu-l mai poată folosi pentru aprovizionarea trupelor.

Pe de altă parte, Agenția Internațională pentru Energie Atomică continuă consultările cu Ucraina și Rusia pentru ca o echipă de inspectori internaționali să viziteze centrala nucleară de la Zaporojie.

Rafael Grossi, directorul general al AIEA: "Riscul unui accident nuclear există. Nu putem spune ce magnitudine ar putea avea, dar ar putea fi foarte, foarte mare. Prin urmare, trebuie să îl prevenim."

Rusia a cerut o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, pe tema centralei de la Zaporojie.

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 181. Rusia susține că a elucidat în timp record circumstanţele atacului în care a murit Daria Dughina

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 91. Zelenski a anunțat că este dispus să discute direct cu Putin
Ce este „Inițiativa de la Kiev” lansată de Ucraina. Și România este implicată

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că numărul total al diferitelor rachete de croazieră pe care Rusia le-a folosit împotriva ţării sale se apropie de 3.500 şi este pur şi simplu imposibil să numere loviturile artileriei rusești.

parasutist rusia
Un paraşutist rus condamnă războiul ţării sale în Ucraina: Totul este o minciună! Nu facem decât să distrugem vieţi paşnice

Justificarea Kremlinului pentru invadarea Ucrainei "este o minciună", a declarat pentru CNN un paraşutist rus care anterior a condamnat public războiul ţării sale în Ucraina.

bloc donetk
Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei: Inamicul continuă să treacă la ofensivă în direcţia Doneţk

Inamicul continuă să treacă la ofensivă în direcţia Doneţk, concentrându-şi principalele eforturi pe direcţiile Bakhmut şi Avdiivka, se arată în ultimul raport al Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

razboi ucraina ziua 153
SUA: Rusia plănuieşte, în curând, atacuri asupra infrastructurii Ucrainei. Suntem îngrijorați de amenințarea continuă

Statele Unite au informaţii că Rusia intenţionează în curând să lanseze noi atacuri la adresa infrastructurii civile din Ucraina şi a instalaţiilor guvernamentale, a declarat luni un oficial american.

Zelenski
Zelenski promite că va restabili dominaţia ucraineană în Crimeea: ”A început în Crimeea şi se va termina în Crimeea”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat, marți, să restabilească dominaţia ucraineană în Peninsula Crimeea, în timpul unui summit internaţional, relatează CNN.

 

Turcia acuză ”mai multe state NATO” că vor să prelungească războiul din Ucraina
Turcia acuză ”mai multe state NATO” că vor să prelungească războiul din Ucraina

Turcia a acuzat marţi ”mai multe ţări membre ale NATO” că doresc să prelungească războiul din Ucraina şi de asemenea ”doresc să saboteze” acordul dintre Moscova şi Kiev privind exportul cerealelor ucrainene şi a îngrăşămintelor ruseşti.

 

Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO anticipează o iarnă grea şi un război de uzură în Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi la summitul „Platformei Crimeea” că se aşteaptă la o iarnă „grea” şi la un „război de uzură” în Ucraina.

sua, ucraina, arme
SUA vor anunţa cel mai mare ajutor militar pentru Ucraina, de la începutul invaziei ruse

Statele Unite vor anunţa, posibil chiar miercuri, un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de circa trei miliarde de dolari, a afirmat, marţi, un oficial american.

volodimir zelenski, ucraina
Ucraina nu este pregătită să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, anunță Volodimir Zelenski. Motivul invocat

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marți, că țara sa nu este pregătită să treacă la etapa diplomatică de rezolvare a a războiului cu Rusia.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Dughin învinuieşte Ucraina pentru moartea fiicei sale: ”Și-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar”
Dughin învinuieşte Ucraina pentru moartea fiicei sale: ”Și-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar”

Aleksandr Dughin a făcut primele sale declaraţii despre moartea fiicei sale, Daria Dughina, în explozia unei maşini, şi a învinovăţit Ucraina pentru moartea ei, subliniind că ”şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar”, relatează CNN.

 

Rusia acuză oficial Ucraina că ar fi planificat atentatul în care a murit Daria, fiica politologului Aleksandr Dughin
Rusia acuză oficial Ucraina că ar fi planificat atentatul în care a murit Daria, fiica politologului Aleksandr Dughin

Rusia a acuzat ofițerii ucraineni de informații că au organizat asasinarea lui Darya Dugina, fiica unuia dintre cei mai importanți susținători ai președintelui Vladimir Putin, scrie BBC.

Ce este Armata Națională Republicană din Rusia, gruparea care a revendicat atentatul în care a murit Daria Dughina
Ce este Armata Națională Republicană din Rusia, gruparea care a revendicat atentatul în care a murit Daria Dughina

Armata Națională Republicană din Rusia, o grupare necunoscută până acum, a revendicat atacul cu bombă în care a murit Daria Dughina, fiica unui apropiat al lui Putin - Alexander Dughin.

O grupare de gherilă din Rusia a revendicat atacul în care a murit Daria Dughina, fiica apropiatului lui Putin
O grupare de gherilă din Rusia a revendicat atacul în care a murit Daria Dughina, fiica apropiatului lui Putin

Atentatul în care a murit fiica naționalistului rus Alexander Dughin, apropiat al președintelui Vladimir Putin, a fost revendicat de o grupare de gherilă din Rusia.

Fost deputat rus: Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Alexander Dughin
Fost deputat rus: Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Alexander Dughin

Un fost deputat rus, Ilya Ponomarev, susține că partizanii ruși sunt responsabili pentru atentatul cu bombă asupra mașinii în care se afla fiica lui Alexander Dughin, Daria Dughina.

Recomandări
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.