Cine e românca acuzată că și-a ucis soțul, cap al mafiei italiene 'Ndrangheta

Ultima actualizare: 09-06-2020 11:53
Cine e românca acuzată că a ucis un cap al mafiei 'Ndrangheta
valledaostaglocal.it

O româncă este acuzată că și-a ucis soțul italian, Giuseppe Nirta, cunoscut traficant de droguri și unul din capii clanului mafiot 'Ndrangheta, care acționa în Spania.

Giuseppe Nirta, căruia i se spunea "Italianul", a fost împușcat mortal și înjunghiat, pe 9 iunie 2017, în momentul în care se întorcea acasă, în localitatea Aosta, provincia Aguilas, alături de soția sa, românca Cristina Elena Toma.

La cinci luni după moartea bărbatului (52 de ani), care era urmărit îndeaproape de poliția italiană și de cea spaniolă, ca urmare a implicării sale în traficul de droguri între Italia și Spania, au fost arestate cinci persoane, patru spanioli și un italian, scrie www.valledaostaglocal.it.

Cei cinci bărbați au fost eliberați, după mai multe luni de arest preventiv, după ce poliția nu a reușit să găsească dovezi care să-i incrimineze.

În schimb, de mai bine de un an se află în arest românca Cristina Elena Toma, ea fiind acuzată de complicitate la omor.

Ea a declarat anchetatorilor că Giuseppe Nirta ar fi fost împușcat de un bărbat și că ea s-ar fi ascuns într-o pădure din apropierea locului unde a avut loc crima.

Ce au descoperit anchetatorii

 

La reconstituirea crimei, în august 2019, Cristina a declarat că, atunci când au ajuns în fața casei, ea a coborât din mașină pe ușa din dreapta, iar când soțul a ieșit din mașină, un bărbat cu glugă a venit și a tras 6-7 focuri de armă. Românca susține că a fugit în momentul în care a auzit focuri de armă, s-a ascuns într-o pădure, de unde a sunat un prieten.

Anchetatorii au dubii însă privind declarația româncei, deoarece bărbatul a fost și înjunghiat, ceea ce nu pare a fi, susțin ei, modul de acțiune al unui asasin profesionist.

Potrivit www.valledaostaglocal.it, pe cămașa și buzunar pantalonilor cu care Cristina Elena era îmbărcată în acea zi s-ar fi găsit urme de praf de pușcă, care cu greu ar fi putut ajunge la ea dacă ar fi reușit cu adevărat să fugă, așa cum susține.

De asemenea, este posibil ca ancheta poliției spaniole se fi descoperit posibile relații ale femeii cu elemente de crimă organizată din Piemont și Valle d'Aosta (zonele frecventate de Nirta în lunile anterioare morții sale).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO