Cine a provocat explozia violentă din Nashville. Momentul deflagrației, surprins de camere. VIDEO

28-12-2020 08:24


Autorităţile americane au confirmat că suspectul în explozia care a avut loc în dimineaţa de Crăciun în Nashville, identificat ca Anthony Quinn Warner, în vârstă de 63 de ani, a murit în deflagraţie, relatează NBC.

ADN-ul găsit la faţa locului se potriveşte celui obţinut din lucrurile lui Warner şi rudelor lui, au transmis autorităţile duminică.

Douglas Korenski, agent FBI din Memphis, a spus că anchetatorii au găsit şi că numărul de identificare al maşinii care a explodat se potriveşte celei deţinute de Warner, potrivit News.ro.

Înregistrările video obţinute din sistemul de supraveghere au arătat că nimeni altcineva nu a fost prezent în apropierea vehiculului, o furgonetă, la momentul exploziei, a mai spus Korenski.

„Vă putem spune că Anthony Warner este bărbatul despre care credem că este responsabil de această crimă oribilă”, a spus John Drake, şeful Departamentului de Poliţie din Nashville.

Donald Q. Cochran, procuror al Middle District din Tennessee, a adăugat că Warner a fost prezent când „bomba” a fost detonată şi că a murit în explozie.

Oficialii au refuzat să spună dacă au descoperit ce tip de explozibil a fost folosit. Korenski a declarat că anchetatorii încearcă să determine motivul pentru explozia care a avut loc pe 25 decembrie, la ora locală 06:30.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului, aflaţi în zonă după ce au fost raportate focuri de armă, au spus că au auzit un avertisment privind o explozie iminentă venind de la sistemul audio al vehiculului care era parcat în faţa clădirii AT&T. Ei au auzit şi că era difuzat cântecul „Downtown” al Petulei Clark. Trei persoane au fost rănite în deflagraţie, inclusiv un poliţist.

Mai mulţi ofiţeri de poliţie au declarat duminică, pentru NBC News, că, înaintea exploziei, Warner i-ar fi spus unei femei că are cancer. Nu este clar dacă acest lucru este adevărat, femeia nefiind încă identificată, au mai afirmat ei. Un purtător de cuvânt al FBI a precizat că toate aspectele cazului sunt anchetate.

Explozia a afectat 41 de firme, inclusiv clădirea AT&T, care a suferit pagube importante. Sistemul apelurilor de urgenţă din Nashville a fost, temporar, întrerupt, iar avioanele au fost menţinute la sol pe Nashville International Airport.


VIDEO PROTVPLUS.RO