Eurotunelul, blocat de imigranti. Refugiatii africani au patruns pe sine si s-au urcat pe trenuri, ingrozind calatorii. VIDEO

02-09-2015 07:22

Eurostar

Mai multe trenuri Eurostar au fost blocate in noaptea de marti spre miercuri la intrarea in tunelul de sub Canalului Manecii, in partea franceza, dupa ce imigrantii au blocat sinele si s-au urcat pe trenuri.

Traficul feroviar a fost blocat in noaptea de marti spre miercuri in tunelul de sub Canalul Manecii, dupa ce mai multi imigranti au patruns pe sine si chiar s-au urcat pe trenuri, relateaza The Telegraph. "Exista cinci trenuri Eurostar blocate la intrarea in tunel, pentru ca exista intrusi pe liniile de cale ferata in Eurotunel", a declarat serviciul de comunicare al Eurostar, societatea feroviara ale carei trenuri asigura legatura intre Londra si Paris sau Bruxelles, adaugand ca problemele au inceput in jurul orei 22:30 locala (20:30 GMT).

Din cauza intarzierilor doua trenuri au fost nevoite sa se intoarca, unul la Londra si celalalt la Paris. Un alt tren care circula spre Londra nu s-a putut intoarce la Paris din cauza unei defectiuni tehnice."Trenul a ramas fara electricitate si a fost impins inapoi in gara din Calais. O intarziere destul de mare - circa cinci ore fara lumina, apa sau aer conditionat", a adaugat acesta, precizand ca "politia a inspectat trenul cu ajutorul unui elicopter" a relatat un pasager.

"Intrusii sunt pe trenul din fata noastra", a scris pe Twitter Lucy Francis, o calatoare din Londra. "Trenul nostru Eurostar a fost oprit langa Calais. Seful de tren ne-a spus ca sunt imigranti pe acoperis. Politia este aici. Foarte foarte trist", a scris un alt pasager, Conor Maples."V-ati facut de rusine. Ati lasat 1000 de oameni ingroziti, timp de 5 ore pe intuneric" a acuzat pe Twitter Daniel Norman .

Pasagerii mai multor trenuri Eurostar blocate in noaptea de marti spre miercuri la intrarea in partea franceza a tunelului pe sub Canalului Manecii, din cauza patrunderii refugiatilor pe sine, au ajuns la Londra, unde au povestit presei experienta traita in orele cat au stat in bezna in vagoanele pe acoperisul carora s-au urcat refugiatii africani, relateaza BBC.

Cei intervievati de postul britanic descriu aceasta experienta drept 'cumplita' sau 'infricosatoare'. Primul tren Eurostar a fost oprit la circa doi kilometri de la intrarea in tunel, dupa ce imigranti ilegali s-au catarat pe vagoane. Alte doua trenuri au fost nevoite sa se intoarca din drum, unul catre Londra si celalalt catre Paris, dupa ce au ramas blocate in tunel din cauza aparitiei refugiatilor pe sine.

"Ni s-a spus ca sunt imigranti in jurul trenului si ca trebuie sa asteptam pana cand se indeparteaza (...) Curentul s-a oprit, nicio lumina nu era aprinsa, aerul conditionat nu mai functiona. Era foarte cald", povesteste o femeie care a stat patru ore intr-unul dintre trenurile ce au facut cale intoarsa.

O alta pasagera, care se intorcea de la Paris impreuna cu copiii ei, vorbeste despre una dintre cele mai cumplite experiente ale vietii sale. Ea relateaza ca au stat inchisi in tren, in bezna, in timp ce imigrantii bateau in ferestre si se urcau pe plafonul vagonului.

Un purtator de cuvant al companiei Eurostar a recunoscut ca pasagerii respectivelor trenuri au trecut prin clipe frustrante si le-a prezentat scuze, promitandu-le ca vor fi luate in considerare si cererile de acordare a unor compensatii.

Aceste incidente din tunelul pe sub Canalului Manecii sunt doar un episod al crizei generate de valul de imigranti ilegali veniti in Europa din Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Mii de refugiati se afla in prezent in zona portului Calais, in nordul Frantei, iar ministrul britanic de interne, Theresa May, a avertizat luna trecuta ca imigrantii ar putea incerca sa ajunga in Marea Britanie pornind din acest port si din altele aflate in zona

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO