Cinci demnitari nord-coreeni, executati cu tunul din ordinul lui Kim Jong-un. Greselile pentru care au fost pedepsiti astfel

27-02-2017 14:59


Kim Jong-un

 Phenianul a executat cu tunul antiaerian cinci oficiali in domeniul securitatii, afirma Seulul.

Phenianul a executat cinci oficiali de rang inalt in domeniul securitatii cu tunuri antiaeriene, pentru ca au facut raportari false care l-au infuriat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, potrivit serviciilor sud-coreene de informatii, relateaza The Associated Press. Serviciul National sud-coreean de Informatii (NIS) i-a informat luni pe parlamentari in acest sens, intr-o reuniune privata, in contextul in care Malaysia ancheteaza asasinarea prin otravire a lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian. Ancheta continua, insa Seulul crede ca Kim Jong-un a dat ordinul ca fratele sau vitreg sa fie asasinat pe 13 februarie, pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Agentia de spionaj le-a spus parlamentarilor ca cinci oficiali nord-coreeni din cadrul ministerului Securitatii Statului, condus la acea vreme de Kim Won-hong, au fost executati cu tunuri antiaeriene din cauza ca i-au prezentat rapoarte false lui Kim, a declarat parlamentarul sud-coreean Lee Cheol-woo. Era neclar ce au raportat fals oficialii executati, iar NIS nu a precizat cum a obtinut aceasta informatie.

Regimul l-a concediat pe Kim Won-hong in ianuarie, din cate se pare din cauza unor acuzatii de coruptie, abuz de putere si aplicarii torturii de catre ministerul pe care-l conducea, a afirmat Seulul luna aceasta. Ministrul indepartat era considerat un apropiat al lui Kim Jong-un. Phenianul nu a spus nimic in mod public despre Kim Won-hong sau despre presupusele executii de la ministerul pe care l-a condus.

Lee Cheol-woo a mai spus luni, citand NIS, ca inlaturarea lui Kim Won-hong are legaturi cu aceste rapoarte false, care l-au infuriat pe Kim Jong-un atunci cand au fost descoperite. De cand a preluat puterea, la sfarsitul lui 2011, Kim Jong-un a executat sau inlaturat de la putere numerosi oficiali guvernamentali de rang inalt, in cadrul a ceea ce Seulul denunta drept un ”regim al terorii”.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO