China se pregăteşte să devină şi o super-putere militară!

Ultima actualizare: 10-06-2012 13:54
China se pregăteşte să devină şi o super-putere militară!

Pentru a controla Pacificul, China construieşte în secret o imensă bază pentru submarine nucleare, cu tuneluri săpate în munte, amintind parcă de decorul unui film cu James Bond.


Potrivit Pentagonului, China va avea gata în 2010 primele cinci submarine nucleare, cu câte 12 rachete fiecare. Din spaţiu, baza navală impresionează. E suficient de mare pentru a adăposti portavioane şi, mai îngrijorător pentru Pentagon, are tunele săpate adânc în munte, unde se pot ascunde 20 de submarine nucleare.

O nouă dinastie a luxului şi siguranţei pune stăpânire pe China. Tot mai mulţi chinezi afişează prosperitatea unei economii cu o creştere de nestăvilit. China se grăbeşte. În noile oraşe se construieşte mult şi spectaculos. Numai în Beijing sunt deja 300 de zgârie nori. Noul sediu administrativ al televiziunii naţionale este cea mai mare clădire de birouri din lume.

Analiştii cred că expansiunea militară a Chinei este vitală pentru supravieţuirea sa. Una din marile întrebări este cum va reuşi să asigure securitatea rutelor sale de aprovizionare cu petrol, resurse naturale, energie, metale, fără a se ciocni cu cea mai mare putere militară din regiune, America.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO