China a trimis 300.000 de soldați la granița cu Coreea de Nord. ”Se pregătește de un posibil conflict”

07-02-2018 16:56


china, soldati, granita, coreea de nord,

În contextul crizei tot mai accentuate dintre Statele Unite și regimul de la Phenian, China a decis să-și întărească și mai mult granița cu Coreea de Nord.

Unități Militare din Yanbian au fost relocate în Provincia Heilongjiang, astfel că 300.000 de soldați au fost aduși la granița cu Coreea de Nord. Informația a fost publicată de ziarul sud-coreean Chosun, care citează o relatare de pe 2 februarie de la Radio Free Asia.

Pe lângă cei 300.000 de soldați, la granița nord coreeană au fost trimise și sisteme de rachetă pentru apărare anti-aeriană. ”China se pregătește de un potențial război în Peninsula Coreeană întărindu-și apărarea în apropiere de granița cu Coreea de Nord” relatează sursa citată.

SUA pregătesc cele mai dure sancţiuni economice împotriva Phenianului

În altă ordine de idei, vicepreşedintele american Mike Pence a declarat miercuri, la Tokyo, că Washingtonul se pregăteşte să anunţe ”cele mai dure” sancţiuni economice impuse vreodată Coreei de Nord.

"Anunţ că Statele Unite vor face cunoscute în scurt timp sancţiunile economice cele mai dure şi cele mai ofensive adoptate vreodată împotriva Coreei de Nord", a afirmat vicepreşedintele SUA.

El a menţionat că Washingtonul îşi va intensifica presiunile pentru a determina Phenianul să renunţe la programul de dezvoltare nucleară şi balistic. Mike Pence nu a dat alte detalii privind noile sancţiuni avute în vedere de SUA.

Parada militară de proporții joi, cu o zi înainte de dechiderea JO de la Pyeongchang

Regimul de la Phenian a anunţat că va aniversa pe 8 februarie, cu o zi înaintea începerii Jocurilor Olimpice, înfiinţarea armatei sale, iar analiştii anticipează o mare paradă militară.

În cadrul paradei ar urma să defileze mai multe rachete balistice Hwasong-15, despre care se bănuiește că ar fi fost folosite în ultimele teste nucleare efectuate în luna noiembrie.

O sursă a declarat pentru CNN că demonstrarea forțelor nord-coreene este un mesaj direct pentru americani, pe care doresc să-i intimideze. „Vor să-i sperie ca naiba pe americani”, a declarat aceeași sursă pentru CNN.
 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO