Accident feroviar lângă Milano. 3 morți si 110 răniți, printre care și un român

25-01-2018 10:29

Cel puțin 3 persoane au murit şi 110 au fost rănite, dintre care zece grav, după ce un tren regional a deraiat joi dimineaţa în apropiere de Milano.

UPDATE 19.35: Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi seara, că printre persoanele rănite a fost și un cetățean român. El a fost externat, având răni ușoare.

În continuarea informațiilor privind accidentul feroviar din dimineața zilei de 25 ianuarie 2018, Ministerul Afacerilor Externe face armatoarele precizări: Consulatul General al României la Milano urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar din dimineața zilei de 25 ianuarie 2018.

Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, printre răniți s-a aflat un cetățean român care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat.

Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autoritățile locale fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, a precizat MAE.

Rănit: „Eram înăuntru. Am auzit mult zgomot, totul s-a făcut bucăţi, iar vagonul s-a răsturnat. Mi-a picat ceva pe umăr."

La locul accidentului a ajuns un cuplu care îşi caută fiica. Tânăra i-a sunat când a văzut că e pe cale să se întâmple o tragedie.

Mama fetei: „Mi-a zis: „Mamă, ajută-mă, trenul deraiază. Nu mi-a zis nimic altceva, era înspăimântată. Acum nu mai răspunde la telefon. Fata care o însoţea a fost scoasă din tren, ea a încă înăuntru."

Răniţii mai grav au primit primul ajutor pe un câmp din apropiere. Alte câteva zeci cu răni uşoare au fost duşi într-o sală de sport din localitate.

Din primele informaţii, trenul circula cu viteză normală.

Marcello Cardona, comisar de poliţie din Milano: „Verificăm totul cu mare atenţie, fiecare bucată de cale ferată. Am observat într-un anumit loc o anomalie, dar suntem încă în prima fază a cercetării."

UPDATE 17.30: Între trei şi cinci persoane au murit şi cel puţin 100 au fost rănite, dintre care zece grav, după ce un tren regional a deraiat joi dimineaţa în apropiere de Milano, a anunţat un oficial al serviciilor de pompieri, relatează Reuters, AFP şi dpa.

„Sunt între trei şi cinci morţi în accident din câte ştim în acest moment”, a declarat oficialul pentru Reuters.

Canalele de televiziune RaiNews24 şi SkyTG24 au informat, citând serviciile de urgenţă, că cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite grav.

Deraierea trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute, a avut loc în jurul orei locale 07:00 (06:00 GMT) în apropierea marii metropole din nordul Italiei, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgenţă din Milano, pentru canalul SkyTG24.

Trenul Trenord cu şase vagoane plecase din oraşul Cremona, la aproximativ 90 de kilometri sud-est de Milano, la ora 5:30 dimineaţa (04:30 GMT) şi a deraiat în staţia Pioltello Limito, la 40 de kilometri de Milano. Trenul regional transporta pasageri care mergeau la serviciu în centrul capitalei economice a Italiei.

La două ore după accident, salvatorii continuau să caute pasageri în interiorul vagoanelor, dintre care cel puţin două se aflau răsturnate de-a lungul căii ferate.

Imaginile transmise de televiziuni joi dimineaţa arătau operaţiunile de evacuare a răniţilor. Cei mai grav răniţi au primit primul ajutor pe un câmp la câţiva zeci de metri de locul accidentului.

Potrivit unei jurnaliste a SkyTG24, cinci sau şase persoane erau încă blocate în vagoane.

Acest accident este cel mai grav de la catastrofa feroviară din iulie 2016 din regiunea Puglia (sud) în care 23 de oameni şi-au pierdut viaţa.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO