Cel putin 8 oameni au murit de meningita in SUA iar alti 97 s-au imbolnavit din cauza unor steroizi

Ultima actualizare: 12-10-2012 06:58
Medici

Cel putin opt persoane au murit de meningita in Statele Unite iar alte 97 s-au imbolnavit in urma unor injectii cu steroizi contaminati. 

Aceasta este concluzia unui nou bilant publicat luni, care arata o agravare a epidemiei, relateaza AFP.

Cazuri de meningita au fost diagnosticate in noua state, conform Centrului pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC). Statul cel mai afectat este Tennessee (sud) unde 35 de persoane au contractat meningita fungica si patru au murit. Celelalte cazuri au fost depistate in Michigan (nord-est), Florida (sud-est), in Maryland (est) si Minnesota (centru-nord).

CDC le-a cerut medicilor sa contacteze toti pacientii care au primit doze de astfel de steroizi contaminati, folositi in special pentru tratarea durerilor de spate, incepand din 21 mai, in peste 20 de state americane.

Meningita cauzata de fungi, care ataca membrana protectoare din jurul creierului si maduva spinarii, este o infectie destul de rara, descoperita adeseori prea tarziu. Aceasta trece neobservata de cele mai multe ori in prima faza, deoarece simptomele seamana cu cele ale unei gripe normale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO