Cel puțin 29 de persoane, printre care și copii, au murit în nordul Nigeriei, după ce o barcă supraîncărcată s-a scufundat

Ultima actualizare: 01-12-2021 12:27
niger
Shutterstock

Cel puţin 29 de persoane au murit, majoritatea copii, când o barcă supraîncărcată s-a scufundat marţi seară în nordul Nigeriei, iar alte 13 persoane sunt încă date dispărute, au anunţat miercuri autorităţile locale.

 

''Am recuperat 29 de cadavre între noaptea trecută şi această dimineaţă şi am salvat şapte persoane. Căutarea celorlalte 13 cadavre este în curs de desfăşurare. Majoritatea victimelor sunt copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor din statul Kano, Saminu Abdullahi.

Ambarcaţiunea care s-a scufundat era supraîncărcată, cu mai mult de 35 de persoane în plus, în condiţiile în care nu putea transporta decât 12 persoane, potrivit purtătorului de cuvânt.

Copiii erau elevi ai şcolii coranice din satul Badau şi mergeau să participe la o ceremonie religioasă care marca ziua de naştere a profetului Mahomed în oraşul Bagwai, de cealaltă parte a râului.

Luna trecută, şapte fete s-au înecat când barca lor s-a răsturnat în statul vecin Jigawa.

Naufragiile sunt frecvente pe râurile din Nigeria. Principalele cauze sunt supraîncărcarea şi lipsa de întreţinere a ambarcaţiunilor, nerespectarea normelor de siguranţă şi vremea nefavorabilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO