Cel mai mare site de vanzari online a scos un produs de la vanzare, dupa moartea unei femei

Ultima actualizare: 29-10-2012 16:13
eBay

Site-ul de vanzari online Ebay a blocat comercializarea de sorbitol, un inlocuitor al zaharului. Masura a fost luata in urma decesului unei femei din Italia, care a consumat produsul chimic achizitionat de pe internet.

Femeia in cauza, Teresa Sunna, in varsta de 28 de ani, a consumat produsul in timp ce lua parte la un test pentru determinarea intolerantei la alimente, intr-o clinica privata din Barletta, fiindu-i administrat sorbitol, potrivit Reuters.

Alte doua persoane care au participat la acest experiment au acuzat probleme, fiind internate in spital. Autoritatile italiene au demarat o ancheta si au confiscat 1.000 de tone de sorbitol de pe piata, iar ministrul Sanatatii din "cizma" a cerut celor care au cumparat acest produs de pe eBay sa nu-l foloseasca si sa anunte politia.

Otrava din sucuri, cereale si produse light! Uite cat sunt ele de nocive pentru sanatatea noastra

Sorbitolul este folosit pe scara larga pentru indulcirea unor produse cum ar fi prajiturile si inghetata, sau in alimentele dietetice si poate fi achizitionat legal de pe site-urile de comercializare online.

Compania eBay, care comercializa sorbitol si alte produse chimice, a anuntat ca va coopera cu autoritatile si a decis blocarea vanzarilor de sorbitol pana la clarificarea situatiei.

Ce este sorbitolul si in ce produse il gasim

Sorbitolul este un aditiv alimentar, cunoscut si sub denumirea de E 420. Substanta chimica are mai multe intrebuintari in industria alimentara si de aceea este intalnita in foarte multe produse, ca stabilizator, indulcitor hipocaloric, umectat sau agent de volum.

Preponderent, sorbitolul este folosit mai ales in produsele de patiserie si cofetarie. De asemenea, este utilizat frecvent si in produsele dietetice. In Romania, si Uniunea Europeana, Sorbitolul este interzis in preparatele pentru copii si sugari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO