Cei cinci copii ai familiei Bodnariu se vor intoarce in familie. "Am plans impreuna la telefon"

Ultima actualizare: 06-06-2016 00:48

Familia Bodnariu va fi reintregita. Toti cei cinci copiii, luati de autoritatile norvegiene acum aproximativ 7 luni, vor fi inapoiati parintilor. Sotii Bodnariu au transmis ca sunt extrem de fericiti si au plans de bucurie la primirea vestii.

Sotii Bodnariu: "Am plans impreuna la telefon. A fost o bucurie pe care nu o pot exprima in cuvinte."

Vestea mult asteptata a venit dupa aproape 7 luni de chin pentru sotii Bodnariu, care s-au trezit ca serviciul social pentru protectia copiilor din Norvegia, Barnevernet le-a luat cei 5 copii - trei baieti si doua fete.

Au urmat luni de chin pentru parintii disperati sa isi recupereze copii, dar si luni de solidaritate exprimata de mii de oameni din toata lumea. S-au organizat proteste in Romania dar si in alte 20 de tari de pe 4 continente, prin care oamenii cereau autioritatilor norvegiene sa dea inapoi copiii familiei Bodnariu.

O prima victorie a fost in luna aprilie, cand bebelusul de 8 luni a fost redat familiei. Ceilalti 4 frati ramasesera insa departe de parinti, dar si despartiti, doua surori intr-o familie, iar fratii lor in alta. Acum, este o chestiune de zile pana cand toti cei 5 frati vor fi din nou impreuna alaturi de parintii lor. Anuntul a fost facut oficial printr-un comunicat de presa. Decizia de a inapoia copiii familiei ar fi definitiva, ne-a transmis unchiul copiilor.

Cazul familiei Bodnariu ar putea schimba legisatia la nivelul Europei. Tot vineri, Consiliul Europei a adoptat motiunea depusa de trei parlamentari romani si a acceptat sa elaboreze un proiect menit sa asigure un echilibru intre interesul superior al copilului si necesitatea de a mentine familiile unite.

Anuntul facut public pe blogul familiei

"Municipalitatea Naustdal s-a ințeles cu parinții sa aduca toți cei cinci copii acasa! Va multumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugaciunile si implicarea dumneavoastra!...

Deoarece urmeaza o perioada de reintegrare și reacomodare a copiilor in casa parinteasca, este foarte important in zilele care urmeaza sa respectam nevoia de liniste si intimitate netulburata a familiei Bodnariu!

Apreciem intelegerea si colaborarea dumneavoastra!"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO