Coșmarul unor turiști care s-au trezit „ostatici” în vacanță. Ce s-a întâmplat cu agenția de turism

Ultima actualizare: 22-09-2019 15:30
Turiști ținuți captivi în hotel
Sarah Addison

Mai mulți turiști britanici care au plecat în vacanță prin intermediul tur-operatorului Thomas Cook sunt ținuți "ostatici" de hotelieri, care se tem că nu își vor mai recupera banii.

Thomas Cook, una dintre cele mai vechi companii de turism din lume, se află la un pas de faliment și are nevoie de finanțări suplimentare în valoare de 200 de milioane de lire sterline. 

Turiștii britanici cazați la un hotel din Tunisia au anunțat că sunt ținuți captivi de agenți de securitate înarmați, relatează metro.co.uk. Oamenii spun că porțile hotelului sunt blocate, iar angajații hotelului le-au cerut să plătească mii de lire, de teamă că tur-operatorul va intra în faliment, iar ei nu își vor recupera banii. O femeie a povestit i-a s-a cerut să plătească taxe în valoare de 2.000 de lire.

Pentru că turiștii au refuzat să plătească sumele cerute de hotel, motivând că au plătit deja pentru întreaga excursie
companiei Thomas Cook, hotelul a închis porțile și îi ține pe aceștia prizonieri.

"Nu putem pleca din hotel. Aș spune că e ca și cum am fi ținuți ostatici. Am fost la poartă, dar acolo erau patru
agenți de securitate care nu lăsau penimeni să intre sau să iasă", a declarat Ryan Farmer, unul dintre turiștii captivi.

În condiţiile în care deţine hoteluri, staţiuni turistice, companii aeriene şi nave de croazieră, Thomas Cook are în prezent 600.000 de turişti, dintre care 150.000 de britanici, în întreaga lume, ceea ce înseamnă că guvernele şi companiile de asigurări vor fi forţate să intervină şi să îi aducă acasă pe turişti dacă Thomas Cook intră în faliment, potrivit Agerpres.

Şefii tour-operatorul britanic Thomas Cook urmează să se întâlnească duminică dimineaţă cu băncile şi creditorii pentru a decide dacă cel mai vechi operator de turism din lume va putea supravieţui sau va intra într-un colaps care va fi resimţit în întreaga lume.

Compania înfiinţată în anul 1841 se luptă pentru supravieţuire după ce creditorii au ameninţat că se vor retrage dintr-un acord de salvare care a fost negociat timp de mai multe luni. Afectat de datoriile mari, competiţia online şi incertitudinea geopolitică, Thomas Cook are nevoie de finanţări suplimentare în valoare de 200 milioane de lire sterline (227 milioane euro), pe lângă pachetul de 900 milioane lire sterline convenit deja, pentru a evita falimentul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO