Cea mai mare aeronava din lume a cazut in timpul celui de-al doilea zbor. Momentul in care se izbeste de sol: VIDEO


Ultimul update: Sambata 27 August 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 24 August 2016 16:43
Categorie: Stiri externe
prabusire Airlander 10

Airlander 10, cea mai mare aeronava din lume, a cazut miercuri dimineata, la baza aeriana Cardington din Marea Britanie. Dirijabilul se afla la cel de-al doilea zbor de test si a cazut in momentul aterizarii.

Din fericire nu au existat raniti, asta cu toate ca martorii au vazut cum cabina pilotilor a fost prima parte a aeronavei care a atins solul, informeaza The Independent. "Toti membrii echipajului sunt bine si nimeni nu a fost ranit" a precizat un purtator de cuvant al firmei producatoare HAV. Nu se stie inca daca Airlander 10 a fost avariat in urma coliziunii.

Problemele au aparut in momentul in care pilotii au incercat sa aterizeze. Se pare ca o parte a dirijabilului a lovit un stalp de telegraf aflat in apropiere si de acolo au inceput problemele.

"In timp ce ateriza a inceput sa plonjeze cu botul inainte si a cazut pe cabina pilotilor, distrugandu-o." a declarat un martor ocular.

Nava are o lungime de 92 de metri, poate cara o incarcatura de 10 tone si are o autonomie in aer de cinci zile. Airlander 10 a fost scos la vanzare pentru suma de 25 de milioane de lire si este proiectat pentru transporturi, telecomunicatii si misiuni de supraveghere.

 

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO