Cea mai infocata protestatara din SUA a murit la varsta de 80 de ani. Conchita venea aproape zilnic in fata Casei Albe

Ultima actualizare: 30-01-2016 07:03

A stat 35 de ani in fata Casei Albe si a protestat impotriva atacurilor cu bombe nucleare si a distrugerii planetei. A fost martora a investirii in functie a 5 presedinti americani si a fost declarata cel mai perseverent protestatar.

Marti, Conchita, cum i se spunea, femeia in varsta de 80 de ani, a incetat din viata.

Concepcion Picciotto - Conchita - a migrat din Spania in Statele Unite ale Americii si, din 1981, s-a postat in fata Casei Albe, sa protesteze impotriva armelor nucleare. Aproape in fiecare zi era acolo.

Concepcion: "Sunt Concepcion Picciotto. Militez impotriva atacurilor cu bombe nucleare, in fata Casei Albe."

Asa se prezenta batrana, care se oprea rareori din scandarile pentru pace. Chiar langa Casa Alba, isi ridicase un cort in care avea tot ce ii trebuie pentru protestele ei - pancarte si diverse pliante prin care isi sustinea cauza. Timp de 35 de ani, vecinii Concitei au fost cei din familia prezidentiala.

Concepcion: "Ne apropiem de intrarea intr-un nou an. Implor oamenii din lumea intreaga, guvernele, sa se gandeasca la viitorul copiilor. Daca distrugem aceasta planeta, distrugem viitorul lor si lumea lor."

Concita a devenit, in timp, un adevarat personaj si pentru turisti.

"Hotararea, increderea in cauza sa. Ea a protestat aici din 1981."

In ultimii 4 ani insa, Concita si-a rarit aparitiile la Casa Alba, dupa ce a fost lovita de o masina in timp ce mergea pe bicicleta. Statea mai mult la un centru pentru sarmanii fara adapost, unde primise gazduire.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO