Cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, inchisa dupa doar o luna!

09-02-2010 00:00

Burj Khalifa

Turnul Burj Khalifa a fost inchis temporar publicului ca urmare a unor probleme la sistemul electric.

Mii de turisti, care au platit in avans pentru a vizita postul de observare de la ultimul etaj al cladirii, au aflat cu uimire ca Burj Khalifa din Dubai a fost inchis vizitatorilor la doar o luna de la deschidere.

Bilete pentru un tur la ultimul etaj au fost epuizate inca din prima zi in care au fost disponibile.

Pretul unui bilet a fost de 27 de dolari pentru cei care se programau pentru vizita si peste 100 de dolari pentru vizitatorii care doreau acces imediat. 

Desi au primit asigurari ca vor fi despagubiti, turistii s-au aratat nemultumiti si de faptul ca nu au primit informatii exacte privind redeschiderea cladirii. Dupa inaugurarea cu fast de acum o luna, inchiderea Burj Khalifa vine intr-un moment delicat pentru Dubai, aflat intr-o severa criza financiara.

Burj Khalifa este un zgarie-nori gigant, care valoreaza 1,5 miliarde de dolari. Cladirea are 828 metri si a devenit noul simbol al emiratului.

Cu 160 de etaje care au inghitit, cu fundatie cu tot, 330.000 de metri cubi de beton si 31.400 tone de otel, Burj Khalifa se ridica intre desert si mare, ca un gigantic obelisc modern fiind vizibil de la 95 de kilometri departare.
 

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO