Se respecta! Republicanii si democratii americani s-au numit "retardati"

09-02-2010 00:00

Certurile si acuzele politicienilor de peste Ocean s-ar putea lasa cu urmari! Asta dupa ce atat unii, cat si altii au folosit in discursuri cuvantul "retard", referindu-se la tabara adversa.

Cum termenul a fost reluat si de comentatori si jurnalisti, s-a umplut paharul.

Iar aceasta este doar una din lunga serie de injurii intens mediatizate in ultima perioada de presa americana.

Mai ales ca si seful administratiei Obama, Rahm Emanuel si-a descris colegii liberali tot cu ajutorul acestui termen. A fost momentul in care organizatiile pentru apararea drepturilor persoanelor cu handicap au luat foc, iar politicianul si-a cerut scuze si a declarat ca "sustine eliminarea acestui cuvant cu sens peiorativ din discursuri".

Comitetul Jocurilor Paralimpice, care se adreseaza persoanelor cu handicap, a decretat o zi speciala, la 3 martie, pentru a atrage atentia ca acest termen este ofensator. Iar dezbaterea continua, pentru ca acum mai multi jurnalisti insista ca un cuvant nu poate fi interzis pur si simplu din discursul public.

Intre timp, organizatiile persoanelor cu handicap cer nu doar scuze publice, ci si auto-cenzura, insistand cu ironie ca nici lor nu le convine sa fie asociate cu politicienii.

Tags: parlament, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO