Ce trebuie sa stii despre seismul de astazi. Marmureanu explica legatura cu Vrancea si Marea Neagra

Ultima actualizare: 03-11-2012 00:21
Gheorghe Marmureanu

Profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pamantului, a explicat pentru Stirile ProTV de ce romanii pot sta linistiti dupa cutremurul de duminica din estul Turciei.

"Daca intr-adevar se confirma ca a fost in jur de 7, asa cum spun americanii, atunci pot sa apara cutremure in zona Marii Negre si respectiv a Marii Egee" a spus Marmureanu.

Directorul onorific al INFP precizeaza ca niciodata cutremurele din Turcia nu pot activa cutremure in Vrancea, fiind vorba de etaje diferite. Chiar si eventualele cutremure din Marea Neagra nu vor fi periculoase pentru litoralul romanesc.

USGS a revizuit magnitudinea seismului la 7,2, dupa ce initial anuntase ca a fost de 7,3. Pe de alta parte, presa turca a relatat ca seismul a fost de 6,6.

Cutremurul a avut loc la ora locala 13.41 (13.41, ora Romaniei), la aproximativ 20 de kilometri de orasul turc Van, situat in regiunea cu acelasi nume. Seismul s-a produs la o adancime de doar 7,2 kilometri, fiind urmat de o replica de 5,6.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO