Ce orori se petrec in lagarele de concentrare din Coreea de Nord. Marturia unei femei-gardian. "Erau tratati ca animalele"

Ultima actualizare: 03-05-2017 06:48
kim jong-un

O femeie-gardian din Coreea de Nord a povestit despre ororile petrecute in lagarele de concentrare din tara ei, unde a fost paznic timp de 7 ani.

Lim Hye-jin a povestit cum doi frati au reusit sa evadeze din lagarul de concetrare pe care ea il pazea, situat in muntii din Coreea de Nord, relateaza Daily Mail

Drept razbunare, 7 membri ai familiei lor au fost ucisi pe loc, iar mai multi prizonieri au fost batuti cu salbaticie, fiind o pedeapsa colectiva pentru evadarea celor doi.

Dupa cateva saptamanii, gardienilor si detinutilor li s-a ordonat sa formeze perechi, iar corpurile lor au fost trase prin sarma ghimpata. Cei doi barbati au fost prinsi in China si au fost extradati.

“Cei doi frati au fost decapitati in fata tuturor. I-au chemat pe toti pentru a-i avertiza ce patesc daca o sa evadeze. Dupa aceea, ceilalti prizonieri au fost obligati sa arunce cu pietre in ei”, a spus Lim.

Acest episod socant a traumatizat-o atat de rau pe Lim, care avea 20 de ani la acea vreme, incat ea nu a mai putut manca cateva zile. Totusi, acesta a fost doar unul dintre incidentele macabre la care a asistat in cei 7 ani cat a fost gardian la acel lagar de concentrare. Ea a mai asistat la crime, torturi si la violarea prizonierilor politici care erau declarati “dusmani ai statului”.

O femeie a fost dezbracata, iar dupa aceea i s-a dat foc fiindca l-a enervat pe un gardian in timpul unui interogatoriu. “Nu erau tratati ca fiinte umane, ci ca animale”, a mai spus femeia.

Acum, Lim, care a ajuns si ea in inchisoare, dupa ce a fost capturata in China, a povestit despre ororile pe care le-a trait in lagarele de concentrare din Coreea de Nord, unde se estimeaza ca traiesc aproximativ 200.000 de oameni.

Lim a mai adaugat ca chiar si dupa moarte, prizonierii nu erau tratati uman. “Toate cadavrele erau aruncate unele peste altele. Dupa o saptamana, erau incendiate”.

In prezent, Lim locuieste in Seul, Japonia. Ea a dezertat in urma cu 15 ani, dupa o perioada singura in inchisoare, hotarandu-se sa evadeze atunci cand a fost obligata sa defileze dezbracata pentru gardieni. “Ma simt tradata de liderii care ne-au mintit. Ni s-a spus sa nu-i tratam pe acei prizonieri ca pe niste oameni. Am ramas traumatizata”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!