Ce categorie de americani este mai predispusă să moară din cauza Covid-19

Dată publicare: 06-04-2020 23:14
Dată actualizare: 06-04-2020 23:20


Ce categorie de americani sunt mai predispuși să moară din cauza Covid-19

Datele preliminare arată că afro-americanii sunt mai predispuși la deces în urma infectării cu noul coronavirus, evidențiind astfel disparitățile de lungă durată în materie de sănătate și acces la îngrijiri medicale ale acestei categorii.

 

În Illinois, afro-americanii reprezintă aproximativ 30% din cazurile de infectare și circa 40% din decesele cauzate de coronavirus, conform statisticilor furnizate de agenția de sănătate publică a statului, scrie Reuters.

Cu toate acestea, afro-americanii reprezintă doar 14,6% din populația statului.

În Michigan, americanii de culoare reprezintă 40% din decesele raportate, în condițiile în care ei înseamnă doar 14% din populația statului.

Majoritatea statelor americane se feresc însă să publice date demografice care să evidențieze diferitele grupuri rasiale. 

”Nu știm câți oameni infectați sunt în SUA”

„Deoarece nu avem acces larg la testare, nu știm de fapt câți oameni sunt infectați în SUA”, a spus dr. Jeffrey Levi, profesor de sănătate publică la Universitatea George Washington. 

„Avem doar date exacte despre cine este de fapt spitalizat”, a precizat acesta.

Organizația Mondială a Sănătății a arătat că persoanele cu afecțiuni preexistente precum astmul și alte afecțiuni cronice ale plămânilor, diabetul și bolile de inimă par să dezvolte forme mai grave de Covid-19 față de alte persoane.

Comunitatea de afro-americani, cea mai afectată de bolile care agravează Covid-19

Acest lucru face ca virusul să fie deosebit de periculos pentru afro-americani, care, din cauza factorilor de mediu și economici au rate mai mari ale acestor boli, a spus dr. Summer Johnson McGee, decanul Școlii de Științe a Sănătății de la Universitatea din New Haven.

McGee a spus că nu a fost surprinsă să afle că populația de culoare din SUA este cea mai afectată de noul coronavirus.
”Rasismul a dus la lipsa investițiilor în comunitățile afro-americane și pentru îngrijirea sănătății populației, în general”, a declarat McGee.

Cazurile confirmate de coronavirus din SUA s-au apropiat luni de 350.000, cu peste 10.000 de decese.

 

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO