Ce case isi cumpara miliardarii? Palatele de lux sunt la mare cautare

23-01-2011 00:00

Bogatii lumii, care nu se tem de criza, au inceput anul cumparind case. Si ce case?! Dupa cum arata piata de lux, in Statele Unite si Marea Britanie, numarul tranzactiilor cu proprietati de peste 5 milioane de dolari a crescut vertiginos.

O vila din centrul Londrei costa 13 milioane de dolari, iar un conac din Washington, 29 de milioane de dolari.

Ajungem si la una dintre cele mai scumpe case din lume. I-a apartinut producatorului de televiziune Aaron Spelling si este de vinzare pentru 150 de milioane de dolari.

Sunt cateva dintre resedintele fabuloase rezervate miliardarilor. Oricat de ciudat ar suna, reprezentantii marilor agentii imobiliare ne asigura ca cererea a depasit oferta, pe piata resedintelor de lux.

Printre cele mai "vinate" proprietati se numara o cabana de schi din Alpii elvetieni, care costa 4 milioane de dolari si i-a apartinut fostului "Beatles", Ringo Starr.

O casa demna de un miliardar, fireste. Acest "palat" are 5 etaje, 8 dormitoare si se intinde pe aproape 400 de metri patrati.

Ultimii 2 ani n-au fost tocmai straluciti, recunosc agentii imobiliari. Insa nu pentru ca potentialii cumparatori ar fi ramas fara bani. Au fost doar mai precauti cu investitiile.

Agentii imobiliari au toate motivele sa fie optimisti. Pentru ei cel putin, 2011 se anunta un an excelent.


VIDEO PROTVPLUS.RO