Criza laptelui contaminat, sursa de profit pentru "mamele de rezerva"

Dată publicare: 25-09-2008 00:00
Dată actualizare: 07-10-2012 05:15


Criza laptelui contaminat, sursa de profit pentru

De cand cu criza laptelui contaminat, chinezii sunt disperati. Ca sa fie siguri ca bebelusii lor nu se imbolnavesc, tot mai multi parinti apeleaza la doici, ca sa le alapteze copii.


Oamenilor le e frica sa-si mai hraneasca bebelusii cu produse luate din magazine, de cand patru copii au murit si peste 53.000 au ajuns la spital in urma consumului de lapte praf toxic. 

Parintii nici nu mai stiu cu ce sa-si hraneasca copiii. Cum laptele praf e exclus din start din meniu, varianta doicilor pare cea mai buna alternativa. O firma a simtit ca e rost de profit si le-a venit in ajutor oamenilor. A recrutat asa-zisele "mame de rezerva", anuntand pe internet.

Asa a aflat si Zhan Liying, care a aplicat imediat pentru noua slujba. Femeia a nascut acum o luna cel de-al doilea copil al sau. A fost insa nevoita sa-si dea fiica spre adoptie, din cauza legii "un singur copil de famile" care e in functiune in China. Pentru a ajunge doica, ea a facut mai intai analize la sange si, pentru ca rezultatele au fost bune, si-a primit slujba.

Concurenta e mare, pentru ca e o slujba bine platita. O femeie poate castiga de 8 ori mai mult decat o muncitoare din uzina. Doicile sunt la mare cautare in China de doua saptamani, de la izbucnirea crizei laptelui praf toxic, soldata cu imbolnavirea a mii de bebelusi. In urma analizarii mai multor sortimente, autoritatile au descoperit ca acestea erau contaminate cu melamina, o substanta periculoasa.

Sursa: Pro TV

Tags: china, criza, lapte, doici,


VIDEO PROTVPLUS.RO