Rapitorii turistilor din Egipt cer Germaniei 6 milioane de euro!

Dată publicare: 25-09-2008 00:00
Dată actualizare: 08-06-2012 01:41


Soarta turistilor europeni, ostatici in Sudan, ramane nesigura

Rapitorii celor 19 ostatici din Sudan, intre care 11 turisti europeni, vor ca Germania sa fie responsabila cu plata rascumpararii, stabilita la 6 milioane de euro, conform declaratiilor unui oficial din serviciile de securitate egiptene, relatează AFP.


La aproape o saptamana de la rapire, ostaticii sunt teferi si nevatamati, sustin autoritatile sudaneze.

Surprinzator, incidentul nu a avut vreun efect negativ asupra turismului in Egipt. Chiar si dupa rapirea celor 19, strainii continua sa viziteze aceasta tara.

Turistii straini veniti in Egipt isi vad linistiti de vacanta, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Se aventureaza in desertul egiptean, chiar si in zona unde au disparut acum aproape o saptamana cei 11 europeni si insotitorii lor egipteni.

De teama ca turismul, una din sursele principale de venit ale tarii, sa nu fie afectat, egiptenii adreseaza apeluri linistitoare pentru straini. Rapirea celor 19 a avut loc in Sudan si nu in Egipt, spun ei. Iar incidentul pare sa nu fi provocat panica. Si programele de safari in desert au ramas neschimbate.

Ostaticii tinuti in Sudan se afla in mainile unor "banditi fara frontiere", sunt de parere expertii in astfel de crize.

Captivii, printre care si o romanca, au fost localizati intr-o regiune muntoasa, situata in apropierea granitelor Egiptului, Sudanului si Libiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO