Caz în Italia. Medicii au amputat 3 degete unei paciente cu Covid-19, după ce i s-au înnegrit

11-02-2021 14:40


degete innegrite, Covid-19

O femeie infectată cu Covid-19 a rămas fără trei degete după ce boala i-a devastat vasele de sânge. Imaginile groaznice au fost publicate într-un jurnal medical și arată cum i s-au înnegrit degetele unei paciente în vârstă de 86 de ani.

Potrivit Daily Mail, medicii din Italia, care au trebuit să-i amputeze degetele, au numit cazul acesta ”o manifestare severă” a coronavirusului.

Explicația constă în faptul că se cunoaște faptul că Sars-Cov-2 provoacă leziuni severe vaselor de sânge, provocând blocaje periculoase, cunoscute sub numele de cheaguri de sânge.

În timp ce experții nu sunt siguri de ce virusul provoacă aceste blocaje, teoria predominantă spune că este rezultatul unei reacții imunitare exagerate, numită „furtuna de citokine”, prin care corpul atacă țesutul sănătos.

Se presupune că pacienta italiană ar fi avut cheaguri de sânge care au blocat comunicarea vaselor cu degetele. Când răspunsul imunitar intră în exces, poate deteriora țesutul sănătos. Dacă vasele de sânge sunt afectate, acestea se pot scurge, determinând scăderea tensiunii arteriale și crescând șansa formării cheagurilor.

Nu este prima dată când un pacient Covid are degetele amputate.

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Studio City, California, a avut două degete amputate ca urmare a unor leziuni extinse ale țesuturilor și mușchilor, după ce a contractat Covid-19 într-o excursie la schi cu un grup de prieteni din nordul Italiei, în februarie trecut.

De asemenea, un tată de doi copii, din Cardiff, Țara Galilor, și-a pierdut degetul mare stâng, degetul arătător și jumătate de deget, anul trecut, după ce a contractat noul coronavirus și a petrecut 61 de zile conectat la un ventilator.

Cazul teribil al acestei femei din Italia a fost dezvăluit în Jurnalul European de Chirurgie Vasculară și Endovasculară, potrivit Daily Mail.

În martie anul trecut, a fost pusă sub tratament cu medicamente pentru diluarea sângelui, după ce medicii au observat că are o problemă cu sângele de la inimă - o afecțiune care este declanșată în mod normal de un atac de cord sau de un accident vascular cerebral.

Medicii din Fermo, aflată la 250 de kilometri nord de Roma, au testat-o ​​pentru coronavirus din cauza pandemiei și rezultatul a fost pozitiv.

Cu toate acestea, ea nu avea simptomele comune ale coronavirusului, adică febră, tuse, pierderi sau modificări ale mirosului sau gustului. O lună mai târziu, ea s-a întors la spital după ce indexul, inelul și degetul mic de pe mâna dreaptă s-au înnegrit.

 

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO