Cauzele tragediei feroviare din Italia. Bilanțul a urcat la 4 morţi şi 46 de răniţi

Dată publicare: 26-01-2018 07:51
Dată actualizare: 31-01-2018 13:38


4 morţi şi 46 de răniţi, dintre care 10 în stare gravă. Este ultimul bilanţ, în cazul accidentului de tren, petrecut joi în nordul Italiei!

Printre răniţi se numără şi un român, dar veştile sunt liniştitoare. Potrivit Ministerului nostru de Externe, a suferit leziuni uşoare şi a fost externat după câteva ore. Din primele cercetări, cauza tragediei pare să fi fost starea proastă a căii ferate.

Trenul regional, plin cu navetişti, plecase din oraşul Cremona şi avea ca destinaţie Milano. A ieşit însă de pe şine în staţia Pioltello Limito, la aproape 40 de km de destinaţie.

Trei din cele 8 vagoane au deraiat şi au fost strivite pe o parte, iar mai mulţi pasageri au rămas blocaţi înăuntru. Echipele de salvare mobilizate de urgenţă în zona s-au chinuit câteva ore să-i elibereze pe toţi.

Raffaele Cattaneo, preşedintele consiliului regional din Lombardia: "Şina este deteriorată la 1,5 sau doi kilometri de locul deraierii. Acest lucru este confirmat, există fotografii. Cu siguranţă a influenţat dinamica accidentului. Acum trebuie să înţelegem cum anume a influenţat accidentul."

La câteva ore după accidentul de tren, autorităţile au recunoscut că e posibil ca incidentul să fi fost provocat de o defecţiune a liniei ferate. De asemenea, câteva roţi ale trenului par a fi deformate, dar nu e clar dacă reprezintă cauza accidentului sau unul dintre efectele sale.

Însă, potrivit presei italiene, o parte dintre roţi săriseră de pe şine cu doi kilometri înainte de tragedie, varianta confirmată de mărturiile pasagerilor.

Martor: "Se auzea un zgomot ca de pietriş, ne-am uitat pe geam şi am văzut praf în jur."

Accidentul s-a petrecut în acelaşi punct unde un alt tren a deraiat în 23 iulie, incident soldat însă fără victime. Parchetul de la Milano a deschis acum o anchetă penală.


VIDEO PROTVPLUS.RO