Care este cauza tragediei aviatice din Rusia? In 2 zile vom avea raspunsul


Ultimul update: Marti 05 Iunie 2012 04:00
Data publicarii: Marti 13 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Motoarele avionului Tupolev 154, prabusit sambata dimineata la Smolensk, au functionat pana in momentul impactului cu solul. Precizarea le apartine rusilor, care au exclus incendiul ori explozia drept cauze ale catastrofei.

In cel mult doua zile, echipa mixta de anchetatori, rusi si polonezi, va prezenta rezultatele in fata comisiei prezidate de premierul Vladimir Putin. Totusi, procurorii militari de la Varsovia au anuntat si deschiderea propriei investigatii in legatura cu dezastrul aviatic soldat cu 96 de morti.

Anchetatorii au recuperat deja o a treia cutie neagra, de fabricatie poloneza, pe care investigatorii rusi sustin ca n-au deschis-o, datele stocate aici urmand a fi descifrate doar de catre polonezi.

Precizarea este foarte importanta, pentru ca presa de la Varsovia speculeaza deja ca serviciile rusesti de contrainformatii au avut acces la informatii confidentiale sau chiar secrete de stat, in conditiile in care au colectat bucati de documente, parti de telefoane mobile sau din alte dispozitive electronice, care au apartinut elitei financiare, politice si militare din Polonia.

Deocamdata, investigatorii rusi continua sa favorizeze ipoteza unei erori umane, pe motiv ca pilotul fusese avertizat ca la Smolensk nu se poate ateriza.

Datele despre condiile meteo sunt confirmate si de ziaristii polonezi care au avut sansa sa aterizeze cu bine cu o jumatate de ora inaintea momentului fatal.

Anchetatorii incearca sa stabileasca si daca inregistrarea aparuta ieri pe site-urile rusesti si care continea o discutie chipurile intre piloti si turnul este sau nu autentica.

La 400 de kilometri de locul accidentului, in capitala rusa, rudele victimelor trec prin teribila incercare de a-si identifica apropiatii.

Ritmul alert al examinarilor medico-legale este legat si de dorinta guvernului polonez ca toate cadavrele sa ajunga la Varsovia, inaintea ceremoniilor funerare programate pentru sambata.

Decesul lui Lech Kaczynski, o lovitura traumatizanta pentru Jaroslaw
Polonia isi va revizui regulile de calatorie pentru oficiali!
Rusii se dezvinovatesc in cazul catastrofei aviatice de la Smolensk
VIDEO PROTVPLUS.RO