Care este cauza tragediei aviatice din Rusia? In 2 zile vom avea raspunsul

Ultima actualizare: 05-06-2012 04:00

Motoarele avionului Tupolev 154, prabusit sambata dimineata la Smolensk, au functionat pana in momentul impactului cu solul. Precizarea le apartine rusilor, care au exclus incendiul ori explozia drept cauze ale catastrofei.

In cel mult doua zile, echipa mixta de anchetatori, rusi si polonezi, va prezenta rezultatele in fata comisiei prezidate de premierul Vladimir Putin. Totusi, procurorii militari de la Varsovia au anuntat si deschiderea propriei investigatii in legatura cu dezastrul aviatic soldat cu 96 de morti.

Anchetatorii au recuperat deja o a treia cutie neagra, de fabricatie poloneza, pe care investigatorii rusi sustin ca n-au deschis-o, datele stocate aici urmand a fi descifrate doar de catre polonezi.

Precizarea este foarte importanta, pentru ca presa de la Varsovia speculeaza deja ca serviciile rusesti de contrainformatii au avut acces la informatii confidentiale sau chiar secrete de stat, in conditiile in care au colectat bucati de documente, parti de telefoane mobile sau din alte dispozitive electronice, care au apartinut elitei financiare, politice si militare din Polonia.

Deocamdata, investigatorii rusi continua sa favorizeze ipoteza unei erori umane, pe motiv ca pilotul fusese avertizat ca la Smolensk nu se poate ateriza.

Datele despre condiile meteo sunt confirmate si de ziaristii polonezi care au avut sansa sa aterizeze cu bine cu o jumatate de ora inaintea momentului fatal.

Anchetatorii incearca sa stabileasca si daca inregistrarea aparuta ieri pe site-urile rusesti si care continea o discutie chipurile intre piloti si turnul este sau nu autentica.

La 400 de kilometri de locul accidentului, in capitala rusa, rudele victimelor trec prin teribila incercare de a-si identifica apropiatii.

Ritmul alert al examinarilor medico-legale este legat si de dorinta guvernului polonez ca toate cadavrele sa ajunga la Varsovia, inaintea ceremoniilor funerare programate pentru sambata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!