Dezastru la Bursa din Jakarta: 72 de răniți, după ce un etaj s-a prăbușit peste ei

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018 08:14
Categorie: Internaţional

Un etaj dintr-un centru al Bursei de Valori din Jakarta s-a prăbușit, rănind mai multe persoane care au rămas captive sub dărâmături.

UPDATE 14.30: Setyo Wasisto, purtător de cuvânt al Poliţiei din Indonezia, a declarat că majoritatea răniților sunt studenţi din Sumatra care efectuau o vizită de studiu în clădirea Bursei din Jakarta.

 

UPDATE 11: 00 Poliția a confirmat că 72 de persoane au fost rănite, acestea fiind transportate la trei spitale din Jakarta.

UPDATE 09:10: Potrivit unui martor citat de Reuters, cel puţin 12 persoane au fost rănite, fiind transportate pe targă în afara clădirii, scrie Agerpres.

Agenţia chineză Xinhua a relatat că zeci de persoane, majoritatea femei, au fost rănite în accident, fiind transportate la spital.

Un întreg etaj al Bursei de Valori, situate în inima capitalei Jakarta, s-a prăbușit, scrie RT.

Un martor a declarat pentru BBC că poliția a ordonat evacuarea zonei. Până în acest moment nu se cunoaște exact dacă există persoane care au murit în urma incidentului și nici numărul aproximativ al răniților.

„Investigăm în continuare cauza, dar în continuare prioritatea noastră rămâne salvarea răniților”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției din Jakarta, Argo Yuwono.

„În continuare de evaluăm pagubele suferite. 15 ambulanțe au transportat victimele la spital”, a răspuns purtătorul de cuvânt când a fost întrebat de numărul total al răniților, scrie Straits Times.

Oficialul a declarat că este prea devreme pentru a se pronunța asupra acestui subiect. Se pare că sute de angajați nu se aflau în clădire în momentul impactului pentru că se aflau în pauza de masă.

În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite, fiind în continuare captive sub dărâmături.

Până în acest moment nu este clar ce parte a clădirii s-a prăbușit. Metro TV susțin că ar putea fi vorba despre un balcon, situat la etaj, care s-ar fi prăbușit, în timp ce corespondenții de la ABC transmit că plafonul zonei de lobby s-a prăbușit peste recepție.

În imaginile devenite virale pe internet, se observă cum panica s-a instaurat după incident. Zeci de oameni încearcă să-și revină după trauma suferită.

Autoritățile se luptă să elibereze oamenii captivi sub dărâmături, iar salvatorii sosiți la fața locului oferă îngrijiri medicale răniților.

„Cel de-al doilea etaj al clădirii s-a prăbușit”, a declarat asistenta persoanală a Președintele Director Tito Sulistilo, acre se afla în clădire în momentul respectiv.

Cei care au reușit să se salveze povestesc că „au auzit un zgomot puternic, iar după care s-a prăbușit”.

Valentina Simon, o angajată a Bursei de Valori, a declarat pentru CNN că etajul s-a prăbușit luni, în jurul orei locale 12:30.

Angajata susține că cel de-al doilea etaj al clădirii s-a prăbușit peste o cafenea. Zona era intens frecventată de clienți, dar și de angajații instituției. Cât despre victime, femeia nu a știut să dea foarte multe detalii, însă a ținut să menționeze că mulți dintre aceștia au fost salvați.

 

Zeci de persoane au fost rănite, după ce tavanul unui club din Madrid s-a prăbușit peste ei
Zeci de persoane au fost rănite, după ce tavanul unui club din Madrid s-a prăbușit peste ei
VIDEO PROTVPLUS.RO
soldati kosovo
Statul care își face armată, pentru a ”asigura integritatea teritorială a țării”
Român arestat pe aeroport în Amsterdam. A scos cuțitul și a spus că are ”ceva” în geantă
Mii de unguri au protestat în Budapesta: ”Ajunge cu minciunile lui Orban!”
Donald Trump a primit o dublă lovitură din partea Senatului SUA
Un medic pediatru din Polonia face operații la 91 de ani: ”Este pasiunea mea”
Primul test de zbor spaţial, cu echipaj la bord, făcut de o navetă Virgin Galactic
Cherif Chekatt
Statul Islamic a revendicat atacul de la Strasbourg: ”Făcea parte dintre soldații noștri”
O fetiță de 7 ani, imigrantă, a murit în detenție în SUA: ”Nu mâncase de mai multe zile"
Un actor a dat în judecată o linie aeriană fiindcă i s-a blocat degetul în scaun
Liderii UE cer eliberarea marinarilor ucraineni prinşi de ruşi. Sancţiunile, prelungite
A doua zi de proteste împotriva "legii sclaviei", în Ungaria. VIDEO
Liderii europeni au aprobat concluziile raportului MCV. Ce îi cer României